بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

متفرقه/شبهه69

ش(تهران): چرا مقام معظم رهبری که از ایران خودرو (با همه‌ی ضعف‌هایش) بازدید کردند، از کشاورزی حمایت نمی‌کنند و آیا تا به حال دیداری از مناطق کشاورزی داشته‌اند؟

(در متن این سؤال به تصادفات و خسارات جانی و مالی هم وطنان و نیز رانت‌خواری در صنعت خودروسازی اشاره شده است).

خوب است انسان قبل از جستجوی پاسخ هر سؤالی، به انگیزه‌ی سؤالش توجه نماید. چرا که اگر انگیزه‌ی او به غیر از کسب اطلاع نسبت به موضوعی که نمی‌داند، چیز دیگری باشد، ادراکش به صورت ناخودآگاه یا آگاه، مقاومت نشان داده و هیچ پاسخی برای او مفید نخواهد بود.

سؤال مطروحه را نیز به دو هدف می‌توان مطرح کرد. هدف اول که قطعاً نظر شما این نیست، نقد بی منطق به هر دلیلی و نسبت به هر چیزی است و هیچ هدفی جز تخریب، یأس، تمسخر و ... را دنبال نمی‌نماید. لذا نه تنها مقام معظم ولی فقیه، نظام جمهوری اسلامی ایران، دولت، مجلس و ...، بلکه حتی قرآن کریم، کلام وحی و انبیاء الهی که صاحب عصمت هستند نیز از این گونه حملات ضد تبلیغی مستثنی نمی‌باشند. چنان چه حق تعالی می‌فرماید:

« يا حَسْرَةً عَلَى الْعِبادِ ما يَأْتيهِمْ مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ كانُوا بِهِ يَسْتَهْزِؤُنَ» (یس - 30)

ترجمه: افسوس بر اين بندگان كه هيچ پيامبرى براى هدايت ايشان نيامد جز اين كه او را استهزاء كردند.

« وَ لَقَدِ اسْتُهْزِئَ بِرُسُلٍ مِنْ قَبْلِكَ فَحاقَ بِالَّذينَ سَخِرُوا مِنْهُمْ ما كانُوا بِهِ يَسْتَهْزِؤُنَ» (الأنعام - 10)

ترجمه: اى پيغمبر پيش از تو هم امم گذشته پيغمبران خود را مسخره و استهزاء مى‏كردند، پس وبال و كيفر اين عمل دامنگيرشان شد.

« فَلَمَّا جاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّناتِ فَرِحُوا بِما عِنْدَهُمْ مِنَ الْعِلْمِ وَ حاقَ بِهِمْ ما كانُوا بِهِ يَسْتَهْزِؤُنَ» (غافر - 83)

ترجمه: چون پيامبرانشان با دليل‌هاى روشن به سويشان آمدند به اندک دانش خود دلخوش بودند تا وعده عذابى كه مسخره مى‏كردند همه را فرا گرفت.‏

« وَ قَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتابِ أَنْ إِذا سَمِعْتُمْ آياتِ اللَّهِ يُكْفَرُ بِها وَ يُسْتَهْزَأُ بِها فَلا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُوا في‏ حَديثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذاً مِثْلُهُمْ إِنَّ اللَّهَ جامِعُ الْمُنافِقينَ وَ الْكافِرينَ في‏ جَهَنَّمَ جَميعاً» (النساء - 140)

ترجمه: خداوند در قرآن (اين حكم را) بر شما فرستاده كه هنگامى كه بشنويد افرادى آيات خدا را انكار و استهزا مى‏كنند با آنها ننشينيد تا به سخن دیگرى بپردازند، زيرا در اين صورت شما هم مثل آنان خواهيد بود، خداوند منافقان و كافران را همگى در دوزخ جمع مى‏كند.

برای این گونه افراد فرقی ندارد که موضوع چیست؟‌ اگر سیب‌زمینی یا گوجه فرنگی گران شود، می‌گویند: چرا گران شد، این مردم بدبخت چگونه بخرند؟! و اگر ارزان شود: می‌گویند چرا ارزان شد، این کشاورزان بدبخت که ورشکست می‌شوند؟! اگر باران نبارد، می‌گویند: قهر خدا گرفته و خشکسالی آمده است و اگر ببارد نیز می‌گویند: قهر خدا گرفته و بسیاری از کشاورزی‌ها نابود شده است!

اگر یک کارخانه‌ی تولید خودرو را به خاطر عدم دستیابی به تکنولوژی برتر، تولید ارزان‌تر، توزیع عادلانه‌تر و ... تعطیل کنند، خواهند گفت: پس این همه کارگر و خانواده‌های آنها چه کنند؟! واردات بی‌رویه می‌شود! ارز مملکت خارج می‌گردد! تولید ناقص بسیار بهتر از عدم تولید و وابستگی به کالای خارجی است ...! و اگر آن را تقویت کنند تا مراحل تکاملی خود را طی کند، خواهند گفت: برای چه یک چنین کارخانه‌ی فشلی را تقویت می‌کنند؟! لابد بخور بخور دارند ...! و خلاصه این گروه را هیچ کار و استدلالی قانع نمی‌نماید و حتی در محشر به خداوند اعتراض می‌کنند که اگر تو چنین نمی‌کردی، چنان نمی‌شد!

هدف دوم: طرح سؤال ذهنی برای یافتن پاسخ درست است. این گروه حتی اگر به خداوند متعال نیز شک کنند و در پی یافتن حقایق باشند، در نهایت پاسخ خود را خواهند یافت و به فلاح می رسند.

اینک از همین زاویه و با همین نگاه به سؤال مطروحه پاسخ داده می‌شود:

الف – تولیدات یک کشور و به ویژه تولید کالاها یا محصولات یا مصنوعات استراتژیک، اگر چه ضعیف باشند، تا وقتی نیاز وجود دارد و اشتغال ایجاد نموده و بازدهی مطلوب دارند، نباید تعطیل شده و یا مورد بی‌توجهی قرار گیرند. بلکه باید با توجهات بیشتر رشد کرده و به حد مطلوب برسد.

ب – بیش از 98٪ خسارات مالی و جانی هم وطنان عزیز در رانندگی، به خاطر ضعف فرهنگ رانندگی و ترافیک است و کمتر از 2٪ آن متوجه نقص فنی در ساخت خودروها یا جاده‌ها می‌باشد. حال چرا ما باید استدلال کنیم که چون نرخ تصادف و خسارات جانی و مالی آن در ایران به مراتب بیش از بسیاری از کشورهای جهان است، پس لابد کارخانجات خودروسازی اهمال می‌کنند، لذا باید مورد قهر قرار گیرند؟! چرا به جای نقد بازدید یک مقام از یک کارخانه، فرهنگ رانندگی خودمان را زیر سؤال نبرده و مورد نقد و اصلاح قرار نمی‌دهیم؟! مگر همه‌ی تصادفات با خودروهای ساخت داخل حادث می‌گردند؟!‌ آیا خودروهای مطرح جهان مانند: مرسدس، بی‌ام‌و، تویوتا و ... در ایران و با رانندگی ایرانی و یا در خارج تصادف نمی‌کنند؟! آیا با توجه به رقم بالای تصادفات این خودرو‌ها، بهتر نیست تا پیشنهاد دهیم آنها را تعطیل و تولیدشان را متوقف کنند؟!

ج – منکر احتمال بروز تخلفاتی مانند «رانت‌خواری» که نه فقط در صنعت خودروسازی، بلکه ممکن است حتی در کشاورزی، داروسازی، ریسندگی و بافندگی، مسکن، صادرات و واردات و ... پیش آید نیستیم، اما چه باید کرد؟ باید خودمان را اصلاح کنیم یا کل کشور را به این بهانه و به نفع سوداگران سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی تعطیل کنیم؟! مگر مفسدین اقتصادی خرد و کلان از آسمان آمده‌اند و یا حتماً دولتی هستند؟!‌ و مگر یک کارمند مفسد در بدنه‌ی اجرایی کشور، از آحاد همین ملت نیست؟ مگر مقابل هر رشوه‌گیرنده‌ای، یک رشوه دهنده‌ای وجود ندارد؟!

آیا همه‌ی ضعف تولید ما در صنایع متفاوت و حتی ارائه خدمات، ناشی از ضعف در تکنولوژی است و یا ضعف در تعهد پذیری افراد؟!

د – آن چه در اخبار از ملاقات‌ها یا بازدید‌های مقام معظم ولی فقیه منتشر می‌گردد، فقط صورت کار است و ضرورتی ندارد که همه عملکرد ایشان در تذکرات، توبیخ‌ها و پیگیری‌ها در رسانه‌ها پخش شده و مورد سوء استفاده بدخواهان قرار گیرد.

ﻫ - به رغم اطلاع از بازدید‌های مستقیم و ارتباطات کلان و گسترده‌ی غیر مستقیم مقام معظم ولی فقیه با اقشار و اصناف متفاوت (دانشگاهی، هنرمند، صنعتی، کشاورز، تخبه، عوام و ...)، چرا به خود می‌باورانیم که ایشان بازدید نداشته‌اند؟! مضافاً بر این که شما به عنوان یک فرد دانشگاهی، از تفاوت شکل بازدید یک مجموعه‌ی صنتعی با یک مجموعه‌ای کشاورزی واقفید. به عنوان مثال ممکن است از قسمت‌های متفاوت یک مجموعه‌ی صنعتی که هر یک بیانگر نقاط قوت و ضعف کشور در آن تکنولوژی است بازدید شود، اما بازدید از نقاط متفاوت یک زمین کشاورزی ده یا صد هکتاری (به جز برای شخص کشاورز) معنی نه تنها میسور نمی‌باشد، بلکه معنی ندارد. پس نه تنها توجه به صنعت کشاورزی، روش‌های دیگری دارد، بلکه توجه به یک موضوع، به بازدید از آن خلاصه نمی‌شود. بلکه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و پیگری جهت اجرا شرط است.

و – به چه استنادی داوری می‌شود که ایشان از کشاورزی حمایت نمی‌کنند؟! چه کسی بیش از ایشان از همه‌ی صنوف و تولیدات علمی، صنعتی، کشاورزی و ... در کشور حمایت کرده است؟ تعریف سند چشم‌انداز بیست ساله در عرصه‌ی کشاورزی و حمایت از کشاورزان، که همه‌ی دولت‌ها موظف به اجرای آن هستند (که برخی اجرا نکردند و برخی دیگر کم و بیش اجرا کردند) چیست؟ آیا می‌دانیم و نقد می‌کنیم، یا هیچ اطلاعی نداریم، اما نقد خود را می‌کنیم؟!

در هر حال شما مطمئن باشید که توجه و حمایت مقام معظم ولی فقیه از کشاورزی، اگر بیشتر از صنعت یا صنوف دیگر نباشد، کمتر نیز نیست.

x-shobhhe.com

بازگشت به صفحه ی شبهات متفرقه

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved