بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

متفرقه/شبهه39

براي من شبهه اي به وجود نيامده ولي سوالي داشتم: چند وقتي است که در جاهاي مختلف احمقان براي اثبات حرفهاي خود به پيشگويي هايي نظير شاه نعمت الله ولي و پيشگويي هاي زرتشت و ... استناد ميکنند.در اين که اين پيشگويي‌ها با گذشت قرن‌ها دچار تغييراتي(بيشترشان مغرضانه صورت گرفته) شده است شکي نيست و اين هم واضح است که اکثر آن نادان‌ها اين پيشگويي ها را مطابق ميل خود و تفسير به رأي مي‌کنند.با اينکه خودم مطالعاتي را از منابع مختلف داشته‌ام اما مي‌خواستم در مورد اين پيشگويي‌ها بيشتر بدانم. در يک سايت جاي بيت‌ها جابجا شده بود (مثلا بيت‌هاي مربوط به رواج ظلم را بعد از بيت‌هاي مربوط به انقلاب اسلامي آورده بود يعني آنها را به جمهوري اسلامي ربط داده بود) و در بعضي موارد الفاظ تغيير کرده بود اين تغييرها چنان هدفمندانه و هوشمندانه انجام گرفته بود که به کلي معنا را عوض و در بعضي مواقع معنايي برعکس معناي قبلي مي‌گرفت.مي‌خواستم در مورد اين که \"آيا اين تغييرات فقط توسط ناصرالدين شاه و شاهان ديگر و توسط مردم و اهل تصوف صورت گرفته يا اين که دست عاملان هميشه فعال يهودي در کار بوده\" تحقيقات و اطلاعاتي را در اختيارم بگذاريد. در هر سايت و کتاب قطعه‌اي از شعر اضافه يا کم يا متغير گشته بود البته ما يک نسخه از ديوان شاه نعمت الله ولي را که مربوط به 50 سال پيش و چاپ بمبئي است را داريم که اين شبهه‌ی آنان مبني بر سانسور اشعار نعمت الله ولي توسط جمهوري اسلامي را رد مي‌کرد که همه اشعار هم در آن حاکي از برحق بودن امام خميني و جانشين برحق ايشان است و هيچ مشکلي هم ندارد. راستي در مورد پيشگويي‌هاي زرتشت هم اطلاعاتي را در اختيارم بگذاريد. متشکرم.

 مبحث مطروحه شما به چند نکته‌ی متفاوت اشاره دارد که ذیلاً به آنها می‌پردازیم:

الف – اصل پیش‌گویی:

اصل پیش‌گویی را به طور کلی نه می‌توان غلط شمرد و نه مذموم و انجام پیش‌گویی نیز اختصاص به افراد خاص «مثل شاه نعمت‌ا... ولی» ندارد. حتی ممکن است که کفار پیش‌گویی کنند و پیش‌گویی آنها نیز درست واقع گردد. چنان چه منجمان زمان فرعون، تولد موسی (ع) را پیش‌گویی کردند.

پیش‌گویی، گاهی مبتنی بر علم محض (تجربی) است و هر چه علم پیش‌رفت می‌کند، قدرت پیش‌بینی یا پیش‌گویی هم بیشتر می‌شود. مثل آن که اگر در قرون گذشته کسی پیش‌گویی می‌کرد که فردا باران می‌بارد و درست هم واقع می‌شد، او را یک پیش‌گو می‌شناختند، اما امروز علم می‌تواند برای تمام نقاط دنیا را باران، برف، خشک‌سالی، بارش شهاب سنگ و ... را حتی برای زمان‌های دور در آینده پیش‌گویی کند و یا یک پزشک با دیدن شرایط و وضعیت بیمار بگوید که معالجه او ممکن نیست و او ظرف دو ساعت، دو ماه یا دو سال دیگر خواهد مرد. معمولاً همه‌ی این گونه پیش‌گویی‌ها که مبتنی بر علم محض است، درست واقع می‌شود. «مگر آن که امر خارق‌العاده‌ای رخ دهد». چرا که نظام خلقت خداوند بر اساس علم است و با کشف علم و دسترسی به آن می‌توان به وقوع مواردی در آینده نزدیک یا دور دست یافت.

گاهی پیش‌گویی بر اساس علوم دیگری مانند رؤیای صادق یا حتی علوم غریبه صورت می‌پذیرد. به عنوان چنان چه بیان شد، منجمان یا معبران خبر از به دنیا آمدن حضرت موسی (ع)، تولد برای پادشاهان، سقوط دولت‌ها، وقوع جنگ، قحطی و .. دادند، در حالی که به صورت طبیعی درک تولد یک مولود از چینش یا گردش ستارگان، یا پیش آمدن وقایعی چون زلزله یا جنگ از رنگ ماه، برای همه ممکن نیست، ولی تاریخ نشان می‌دهند که بسیاری چنین پیش‌گویی‌هایی کرده‌اند و درست هم واقع شده است.

و گاهی پیش‌گویی مبتنی بر وحی است که این گونه پیش‌گویی‌ها فقط در کلام معصوم واقع می‌شود و دامنه‌‌ی آنها نیز محدود به دنیا نیست و حتی آخرتی که هنوز واقع نگردیده است، پیش‌گویی شده و درست هم هست. مثل آن که وضعیت مؤمنین در بهشت و کفار و منافقین در جهنم، یا به دنیا آمدن انبیاء و اهل‌بیت (ع) با نام و مشخصات، چگونگی دوران هر یک از آنها و نحوه‌ی شهادتشان و ... همه توسط انبیاء الهی پیش‌گویی شده بود و واقع هم شد. لذا پیش‌گویی‌های متقن و موثق آنان در خصوص علائم ظهور، ظهور، حکومت جهانی، برپایی عدل داد و ... نیز به وقوع خواهد پیوست. که معمولاً این گونه موارد را اگر چه پیش‌گویی هم هست، اما حمل بر «خبر» می‌کنیم.

و گاهی پیش‌گویی (از ناحیه‌ی غیر معصوم) و مبتنی بر ایمان قوی، علم قرآنی، تقوا، نبوغ و بصیرت سرشار و کشف و شهود صورت می‌پذیرد. چنان چه حضرت امام خمینی (ره) سقوط کمونیسم و مارکسیسم را پیش‌گویی نموده و در زمان قدرت آنها مؤکداً اعلام نمود که دیگر باید آن را در موزه‌ها یافت! و چنین هم شد. و یا مقام معظم رهبری به فتنه‌گران فرمود: شما در پیش چشم ملت خوار خواهید شد. و چنین هم شد.

البته پیش‌گویی‌های دیگری نیز بر اساس فال و یا ...، صورت می‌پذیرد که هیچ دلیل موجهی برای قطعیت و وقوع آنها وجود ندارد. لذا ممکن است واقع شود و ممکن است واقع نشود، که در این صورت باید از واژه «گمان» استفاده نمود و نه پیش‌گویی.

ب – مصادیق پیش‌گویی:

اما موضوع دیگر، مصادیق پیش‌گویی است (که مطلب ارسالی جنابعالی بیشتر متوجه این بخش است) و تحریفات نیز به همین دلیل صورت می‌پذیرد.

در اینجا نکته‌ی مهم، توجه به جایگاه، اعتبار و وثوق پیش‌گویی و مبنای پیش‌گویی وی است. اگر پیش‌گو شخص معصوم باشد و صحت نقل از وی نیز با استناد به قرآن، عقل و اطمنیان به نقل صحیح (علم رجال) و ... به اثبات رسیده باشد، باید به مشخصات پیش‌گویی توجه نمود. گاه مشخصات به صورت کامل ارائه شده است، مثل آن که پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: مهدی (عج) این امت از ماست – او نهمین فرزند، فرزندم حسین است – اسم او هم اسم من و کنیه‌اش هم کنیه‌ی من است – شبیه‌ترین انسان‌ها از نظر صورت و سیرت به من است و ... . بدیهی است که چنین مشخصات معلومی را نمی‌توان بر هیچ کس دیگری حمل کرد، چرا که نه تنها نسل، بلکه حتی شکل صورت ایشان نیز بیان شده است. پس اگر شخص دیگری، اگر چه یکی از فرزندان امام معصوم باشد (مانند جعفر کذاب) مدعی شود، کذب ادعای او مشخص می‌گردد.

اما گاهی پیش‌گویی کلی است. مثل این که دجال یا سفیانی خواهند آمد – یا نسل سلمان فارسی علم را از آسمان به زمین می‌کشند و ... ، که در اینجا پیدا کردن مصداق و شباهت مصداق بصیرت می‌خواهد و از حتمیت برخوردار نیست، مگر آن که همه‌ی مشخصات بر آن منطبق گردد.

پس اگر مثلاً پیش‌گویی انجام شده (توسط هر کسی) عیناً واقع شد و مثلاً بر حضرت امام خمینی (ره) صدق پیدا کرد، اصراری نداریم که بگوییم خیر، این آن شخص یا حادثه‌ی مورد نظر نیست. بالاخره آن چه که از پیش‌گویی‌های معتبر و صادق بیان شده است، روزی باید اتفاق بیافتد و ما دلیلی نداریم که مدعی شویم، آن روز حتماً در آینده‌ی دیگری است.

ج – تحریف‌ها:

بدیهی است (به ویژه اگر پیش‌گویی از اخبار موثق غیبی باشد) تحریفات توسط دشمنان، اعم از یهود، صهیونیسم و ... صورت می‌پذیرد، چنان چه در خصوص «آرماگدون» صهیونیسم سرمایه‌گذاری کلان کرده است و اساساً آمریکا و صهیونیسم بین‌المللی توجه و حساسیت بسیاری در تحریف حقایق و وقایع (حتی تاریخ آمریکا، اکتشافات، اختراعات و ...) دارند.

در خصوص پیش‌گویی‌هایی که به نام زرتشت منتشر می‌گردد نیز هیچ دلیلی متقنی در دست نیست که اولاً از تحریف مصون مانده باشد و ثانیاً حتماً صادق باشد و اتفاق بیافتد.

د – نکته:

اما نکته‌ی مهم این است که وظیفه‌ی ما عمل و استناد به وحی – کلام معصوم (ع) – عقل و علم است و نباید پیش‌گویی‌های متفاوت دیگر ملاک دانش، بینش، اعتقاد و عمل ما گردد.                                                                           

x-shobhe.com

بازگشت به صفحه ی شبهات متفرقه

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved