بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

احکام و حقوق/شبهه 103

در عيد و ميهماني ، از انسان پذيرايي مي کنند چرا در عيدها و ميهماني الهي در اسلام بايد گرسنگي بخوريم و روزه بگيرم؟ اين ديگر چه نوع ميهماني است؟! آيا در اديان ديگر هم چنين است؟

93/10/20

در جهت پاسخگويي به پرسش ارائه شده به چند مطلب اشاره مي کنيم:
1)تبرك و توسل به روزه به نوعي در تمام اديان الهي و حتي اديان غير الهي مثل برهماييان و بوداييان و بت پرستان ... رايج بوده است. ملتها و مذاهب در مواقع غم و اندوه و يا در مواردي که احتمال بلا و مصيبتي مي دادند و يا مصيبتي برآنها وارد مي شد و هم در زمانهاي شادي به روزه متوسل مي شدند.
انگيزه هاي متفاوتي براي روزه گرفتن در ملل گوناگون متناسب با اعتقاداتشان وجود دارد . پيروان اديان الهي بيشتر به عنوان عملي عبادي به آن مي پرداختند و ضمن عمل به دستور الهي از مزاياي روزه استفاده مي نمودند. اديان غير الهي مانند بودا و برهماييان و امثال آن براي رسيدن به قدرت روحي و يا آرامش روزه مي گرفتند و بت پرستان جاهلي در زمان پيامبر اسلام و قبل از آن براي خشنودي خدايان و تواضع و شکر يا براي جلب رحمت از طرف بت ها و ... روزه مي گرفتند.
2)در اسلام علاوه بر تعبد که اصلي ترين حکمت روزه است حکمت هاي متعدد دنيوي (بهداشت جسمي ، بهداشت رواني ، بهداشت اقتصادي ، بهداشت اجتماعي ) و حکمتهاي اخروي(ثواب اخروي ، بهشت ،رحمت الهي ،غفران الهي ،شکر الهي، رضايت الهي ،‌ تحصيل ملکات اخلاقي و...) بر روزه گرفتن مترتب است.
3)سر روزه داري در عيد هاي مذهبي: با توجه به مطالب گذشته در جواب سئوال پرسشگر محترم بايد عنوان کنيم که سر سفارش به روزه در عيد هاي مذهبي در آثار روزه نهفته است.
عيد به عنوان يک روز مبارک است که انسان ها عموما در آن خشنود هستند ، زيبا ترين لباسهايشان را مي پوشند عطر مي زنند شادي مي کنند ، به ديدار يکديگر مي روند و کدورتها را دور مي ريزند و شيريني و شربت مي خورند و به گونه اي فرح بخش آن روز را از روز هاي بقيه سال متمايز مي نمايند...اما نکته اي که تذکر آن ضروري است اين مطلب است که از نظر اسلام عيد حقيقي آن روزي است که انسان در نزديکترين موقعيت نسبت به خداوند باشد يعني زماني که قرب الهي مشمول حال بنده اي شود يا زمينه قرب الهي براي او مهيا باشد آن روز عيد است. به اين خاطر بعضي روايات عيد واقعي را روزي معرفي مي کنند که در آن گناه نشود. با توجه به اين ملاک نحوه تمايز اعمال و آداب عيد مذهبي متناسب با ويژگي اصلي عيد تعريف مي شود.
اگر در عيد ملي انسان ها شادي خود را با خوردن شيريني و شربت و ... به يکديگر ابراز مي دارند در عيد مذهبي مسلمانان با انجام بهترين اعمال که موجب خشنودي خداوند متعال است شادي خود را ابراز مي دارند.يکي از اين اعمال که باعث جلب محبت و لطف الهي است روزه گرفتن است . به وسيله روزه گرفتن ،صدقه دادن و صله رحم و...که سبب غفران و رضايت و رحمت خداوند مي گردد برکت واقعي را در مورد خود ونزديکانشان محقق مي کنند .
4) قرآن کريم در سوره البقرة : 138 «صِبْغَةَ اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَ نَحْنُ لَهُ عابِدُونَ ؛ رنگ خدايى ؛ و چه رنگى از رنگ خدايى بهتر است؟! و ما تنها او را عبادت مى‏كنيم.»
هرچيز يا روز يا عملي که رنگ خدايي بگيرد باعث تبرک است .روزه گرفتن در اعياد و زمان هاي جشن و سرور در حقيقت دادن رنگ و بوي الهي به روز عيد است که کاري بسيار پسنديده مي باشد.

 

www.porsemani.ir.

بازگشت به صفحه ی شبهات احکامی و حقوقی

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved