شهید آوینی

 

 

نقش سید عباس موسوی در شکل گیری حزب الله

در سال 1982 در پي اختلافات سياسي در جنبش «امل»، تعداد بسياري از كادرهاي درجه اول جنبش امل همچون سيد عباس موسوي، سيد حسن نصر الله، سيد حسين موسوي( ابوهشام)، شيخ صبحي طفيلي و سيد ابراهيم الامين از اين جنبش كناره گيري كردند و هسته اوليه حزب الله را به وجود آوردند. اين تشكيلات حزب الله در سال 1984 با انتشار بيانيه سر گشاده اي با عنوان « پيام به مستضعفين جهان» موجوديت خود را به طور رسمي اعلام كرد.

جوانان حزب الله كه از جنبش‌ امل بريده بودند، تماس‌هاي خود را با نمايندگان، احزاب و سازمانهايي چون حزب الدعوه، روحانيون مستقل ، مساجد و انجمن‌هاي فعال اجتماعي، فرهنگي و سياسي لبنان آغاز و شاخه حزب الدعوه در لبنان را متقاعد كردند كه خود را منحل كند و به حزب الله بپيوندد .

شعار حزب الله از ابتداي تاسيس عبارت بود از:
دگرگونگي وضع موجود
محروميت زدايي از شيعيان لبنان
مبارزه با رژيم صهيونيستي و تلاش براي آزادي فلسطين اشغالي

به موازات فعاليتهاي نظامي رزمندگان مقاومت اسلامي و پيش از صدور بيانيه‌ رسمي اعلام موجوديت ، تلاش سران و بنيانگذاران حزب الله براي سازماندهي تشكيلات جديد و يافتن يك چهارچوب سياسي كه بتواند در آينده روحانيون و شخصيتهاي سياسي مبارزه را هماهنگ و متشكل كند، ادامه يافت. در اين زمينه كميته نه نفره از عملاي بزرگ شيعه و شخصيت‌هاي مستقل تشكيل شد و با انتشار بيانيه اي تعهد خود را به ولايت فقيه و جنگ با اسرائيل اعلام كرد.

اين كميته هيئتي پنج نفره را به نام «شوراي لبنان»به رياست شهيد سيد عباس موسوي تشكيل داد و آن را براي ملاقات با امام خميني (ره) وكسب تكليف شرعي ازمحضر ايشان به تهران اعزام كرد. اين هيئت درديدارباامام اهداف وبرنامه هاي خودراشرح دادوسپس باايشان بيعت كرد.امام خميني (ره) به عنوان ولي امر مسلمين، اين شورا را تاييد كردند و از اعضاي آن خواستند كه راهشان را ادامه دهند. شوراي پنج نفره پس از بازگشت به بيروت، كار سازماندهي و تهيه پيش نويس اساسنامه حزب الله و هماهنگي همه بخشها و گروههاي وابسته را آغاز كرد. همه فعاليت‌ها و برنامه ها در قالب حزب الله و خدمت به رزمندگان مقاومت و عمليات مسلحانه ضد صهيونيستي متمركز شد.

شهید عباس موسوی دبیرکل سابق حزب الله لبنان و جناب آقای سید حسن نصرالله و همچنین دیگر اعضای شورای مرکزی حزب الله مکرراً به محضر امام شرفیاب شدند و همین ملاقاتها بود که شالوده مقاومت و پایداری حزب الله را در مقابل صهیونیست های اشغالگر راسخ و تزلزل ناپذیر می کرد.

شهيد سيدعباس موسوي در اين باره مي گويد: «روش جوانان مبارز ايراني پس از انقلاب اسلامي در جنگ تحميلي با نيروهاي بعثي و حاميان غربي آنها باعث شد جوانان مسلمان لبناني ، شيفته و عاشق شهادت شوند و جاي تعجب نداشت كه همزمان با مبارزات شهادت طلبانه نيروهاي ايران ، يك جوان مسلمان لبناني به مرگ لبخند زند و با 1200 كيلوگرم مواد منفجره كه با خود حمل مي كرد به دشمن هجوم برد.»

در 16 فوريه سال 1992 سيد عباس موسوي دومين دبير كل حزب الله كه از مراسم سالگرد شهادت شيخ راغب حرب از شهرك جبشيت به بيروت باز مي‌گشت، در ميان راه و در نزديكي روستاي تفاحتا مورد حمله هليكوپترهاي ارتش رژيم صهونيستي قرار گرفت و به شهادت رسيد. در اين اقدام تروريستي همسر و دو تن از فرزندان سيد عباس موسوي نيز شهيد شدند. در پي اين حادثه سيد حسن نصر الله به اتفاق آراي اعضاي شوراي مركزي حزب و در حالي كه تنها 32 سال داشت به دبير كلي حزب الله انتخاب شد.

شهادت سید عباس موسوی به همراه خانواده اش، تأثیر بسزایی در روحیه مقاومت برجای نهاد و فصل جدیدی از مبارزات آغاز شد.

 

جرقه تأسيس المنار در دفتر امام زده شد

رجانيوز -حجت‌الاسلام رحيميان

جرقه تأسیس شبکه تلویزیونی المنار در دفتر امام زده شد. یک روز که چند نفر از شخصیتهای حزب الله بعد از دست بوسی امام در اتاق حقیر مشغول صحبت بودیم، از وجود دهها شبکه تلویزیونی در لبنان صحبت شد و بنده سؤال کردم آیا شیعیان هم شبکه تلویزیونی دارند؟ جواب دادند نه! و همین سؤال و جواب شروع کار بود.

چند ماه بعد که امام رحلت کرده بودند و حقیر به عنوان قائم مقام در بنیاد شهید خدمت می کردم، موضوع را پیگیری کردم و با اختصاص مبلغی که از طرق مختلف تهیه کردیم، کار تأسیس شبکه تلویزیونی توسط بنیاد شهید لبنان و با تلاش آقای سید عیسی طباطبایی شروع شد. در آن زمان جنگهای داخلی لبنان هم در نقطه اوج بود و به همین جهت استودیوی تلویزیون در زیر زمین یک برج مسکونی بلندمرتبه با کمترین امکانات راه اندازی شد و فرستنده آن هم در بالای مناره مسجد رسول اعظم که در محوطه بیمارستان رسول اعظم(ص) متعلق به بنیاد شهید است، نصب شد و به همین مناسبت هم شبکه به نام المنار نامیده شد و به این ترتیب، محدوده ضاحیه و بیروت زیر پوشش این شبکه قرار گرفت.

سال بعد ضمن سفری که به لبنان داشتم طی مذاکره ای با مرحوم شهید سید عباس موسوی تصمیم گرفتیم برای توسعه این شبکه حزب الله را به طور 50% شریک کنیم و آنها هم با سرمایه گذاری خود شبکه را به کل لبنان توسعه دهند که این کار به نحو احسن انجام شد و مدیریت شبکه را هم به حزب الله واگذار کردیم. در مرحله بعد تمام سهام شبکه به حزب الله واگذار شد تا با تمرکز مدیریت امکان توسعه بیشتر آن فراهم شود و با استفاده از سیستم ماهواره به کل جهان برسد که بحمدالله با توانمندی حزب الله این کار انجام شد و الآن علی رغم تمام کارشکنی های غربی ها ومزدورانشان این شبکه خاری است در چشم دشمنان و محبوب ترین صدای حق است برای همه عرب زبانان شیعه و مسلمان در سراسر جهان.

 

 

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo