شهید آوینی

 

امروز چهارشنبه دوم آذر سال 1384 هجری شمسی، مصادف است با بیستم شوال المکرم سال 1426هجری قمری و برابر است با بیست و سوم نوامبر سال 2005 میلادی.

در گذشت مجد الد ین فیروزآبادی:
درچنین روزی در سال 817 هجری قمری مجد الدین فیروزآبادی، یکی از برجسته ترین زبانشناسان ایرانی دار فانی را وداع گفت. وی درکازرون به دنیا آمد و پس از طی تحصیلات مقدماتی به بغداد رفت. او کتاب تنویر المقیاس را در علم لغت به رشته تحریر در آورده است.

رأی اعتماد مجلس شورای ملی به ازهاری:

در چنین روزی در سال 1357 ه.ش مجلس شورای ملی به ارتشبد ازهاری مهره آمریکایی رژیم پهلوی، به عنوان نخست وزیر رای اعتماد داد.
با شکست دولت های متعدد در مقابله با نهضت اسلامی مردم، محمدرضا پهلوی تصمیم گرفت با انتصاب یک نظامی به ریاست دولت روند انقلاب را متوقف سازد. در کابینه ازهاری، نخست وزیر جدید، غلامعلی اویسی به سرپرستی وزارت کار و امور اجتماعی، سپهبد امیرحسین ربیعی به سرپرستی وزارت مسکن و شهرسازی و ارتشبد قره باغی به وزارت کشور منصوب شدند. ازهاری در این دوره دست به اقدامات گوناگونی زد که از آن میان می توان به دستگیری نویسندگان مطبوعات، بازداشت افرادی چون ارتشبد نعمت نصیری ، منوچهر آزمون، عبدالعظیم ولیان، داریوش همایون، غلامرضا نیک پی و امیرعباس هویدا اشاره کرد . این نظامی در طول فعالیت خود برای سرکوب روند انقلاب در شهرستانها چند نظامی را به استانداری خراسان، کرمانشاه و آذربایجان غربی منصوب کرد. اقدامات او در مهار انقلاب مردم موثر نیافتاد چنانکه وی در 15 آذر 1357 درمجلس سنا اظهار داشت که تکبیرهای شبهای تهران واقعی نیست بلکه صدای نوار است. ازهاری که ناتوان از مفابله با انقلاب بود، خواستار کناره گیری از این پست حساس شد و سرانجام با طرح این بهانه که سکته کرده است از نخست وزیری کناره گرفت و بلافاصله کشور را ترک کرد و به آمریکا رفت. او در واشنگتن با هژبر یزدانی در تاسیس بانکی در کاستاریکا همکاری کرد ، ولی فعالیت سیاسی چندانی نداشت.

در گذشت غلامحسین درویش:

غـلامحسین درویش در سال 1251 ه.ق در تهران دیده به جهان گشود. پـدرش حاجی بـشیر اهـل طالقان و مادرش از ترکـمانان بود. غـلامحسین در ده سالگـی به گروه موسیقی مدرسه نظام وابسته به دارالفـنون رفت و در آنجا نت خوانی و نواختـن شیـپـور و طبل کوچک را فـرا گـرفت. غلامحسین، پس از مدرسه، در مجلس درس داود کلیمی تارزن و آقا میرزا حسیـنـقـلی حضور یافت و از محضر آن دو بهره های فراوان برد. وی در همان دوران مورد توجه ناصرالدین شاه قـرار گرفـت. پس از مرگ ناصرالدین شاه به دستگـاه شعـاع السلطنه پسر مظفرالدین شاه والی فارس دعـوت شد، و در تمامی سفرهـای شاهـزاده هـمراه او بود. وی در سفربه شیراز با دخـتر مستـشار نظام ازدواج کرد که حاصل این پـیوند دو دخـتر بود. درویش خان بعدها با تـشکـیل ارکستر موسیقی انجمن اخوت و اجرای کـنــســرت های عـمومی، موسیقی ایرانی را بیش از پیش به مردم کشور مان معرفی کرد. درویش در نواخـتن تار و سه تار استاد بود. ابداع برخی از قطعات رنگ، درآمد و افـزودن سیم ششم به تار از جمله ابـتکارات او در موسیقی ایرانی است. وی دوبار برای پـر کـردن صـفحه به خارج از ایران سفـر کرد. درویش خان شاگردان بسیاری تربیت نمود که از میان آنها می توان به مرتضی نی داوود، ابوالحسن صبا، موسی معـروف و سعـید هـرمزی، حسیـنعـلی غـفاری، شکری و نورعـلی خان برومند اشاره کرد. استاد در شب چـهـارشـنبه دوم آذر 1305 بر اثـر تصادف جان سپرد. پیکرش را در نـزدیک امامزاده قـاسم ، کنار مقـبره مرحوم ظهـیرالدوله و مرحوم جلال الملک دفن کرد ند.

در گذشت مهدی خالقی:
در چنین روزی در سال 1369هجری شمسی مهدی خالقی موسیقید ان برجسته ایرانی درسن هفتاد ویک سالگی درتهران دارفانی را وداع گفت. وی موسیقی را در محضر درس استاد صبا آموخت و پس از ایشان در رادیو به تکنوازی ویولن پرداخت. استاد خالدی شیوه‏های نوینی را در نواختن ویلن ابداع کرد. روش های او در نوازندگی در حال حاضر فرا راه نوازندگان و اهل موسیقی ایرانی است.

انتخاب شاهزاده ویلهل مینا به عنوان ملکه هلند:
در چنین روزی در سال 1890 میلادی شاهزاده ویلهل مینا در سن ده سالگی و پس از مرگ پدرش ، ویلیام سوم ، ملکه هلند شد.

خروج مناطق تراوا و ماکین از دست ژاپنی ها:
در چنین روزی در سال 1943 میلادی و در طول جنگ جهانی دوم نیروهای آمریکایی کنترل مناطق تراوا و ماکین را در دست گرفتند و این مناطق را از اختیار ژاپنی ها خارج ساختند. چندی پیش از این واقعه، ژاپنی ها در حمله به اقیانوس آرام، کنترل جزایرژیلبرت را به دست گرفته بودند.

اختصاص یک کرسی به چین در شورای امنیت:

در چنین روزی در سال 1971 میلادی، جمهوری خلق چین یک کرسی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد به خود اختصاص داد. چین، مدتی بعد به عنوان عضو دائم شورای امنیت مطرح گشت و دارای حق وتو شد.

در گذشت نزدیک به پنج هزارنفر در اثر زلزله:
در چنین روزی در سال 1980 میلادی نزدیک به پنج هزار نفر از مردم ایتالیای جنوبی بر اثر یک سلسله زمین لرزه های مداوم جان خود را ازدست دادند.

کشتار و درگیری فرقه ای در هند:
در چنین روزی در سال 1995 میلادی در یک درگیری فرقه ای در هند چندین نفر که بیشتر آنها زنان و کودکان بودند، جان خود را ازدست دادند.

اختراع ماشین تولید نعل اسب:
در چنین روزی در سال 1835 میلادی هنری بوردن ماشین تولید نعل اسب را اختراع کرد.

تولد اتوی اول:
در چنین روزی در سال 912 میلادی اتوی اول، امپراطور آلمان به دنیا آمد. وی بین سالهای 962 تا 973 میلادی براین کشور حکومت کرد.

تولد خوزه کلمنت ارو سکو:
در چنین روزی در سال 1883 میلادی اروسکو نقاش مشهور مکزیکی به دنیا آمد. "حماسه فرهنگ در جهان جدید" عنوان مهمترین تابلوی اوست.

تولد پل سلان:
پل سلان شاعر مشهور رومانیایی در چنین روزی در سال 1920 میلادی به دنیا آمد. "مجموعه نثر های منتخب" عنوان مهمترین مجموعه شعر اوست.

در گذشت آندره مالرو:

در چنین روزی در سال 1976 میلادی آندره مالرو رمان نویس، مورخ هنر و مقام رسمی فرانسه دار فانی را وداع گفت. او به هنگام مرگ هفتاد و پنج سال داشت. آندره مالرو، نویسنده، سیاستمدار و خاور شناس شهیر فرانسوی در خانواده ای متمول دیده به جهان گشود. وی پس از گذراندن دوران دبیرستان به دانشکده رفت و به فراگرفتن زبان ها و ادبیات مشرق زمین پرداخت. مالرو در اوان جوانی و در بین سالهای 1925 تا 1927 به سرزمین هندوچین سفر کرد و در جنبش های آزدایخواهی این کشور ها شرکت جست. او همچنین در جنگ های اسپانیا در بین سالهای 1936 تا 1939 میلادی شرکت کرد و پس از کوشش های سیاسی به فرانسه بازگشت و به کارهای ادبی سرگرم شد. آندره مالرو در حالی پا به عرصه زندگی ادبی گذاشت که جنگ جهانی اول اروپا را در هم شکسته بود. جنگ پایان یافته بود اما برای اولین بار زیان وارده به فاتحان به بزرگی خسارتی بود که شکست خوردگان متحمل گشته اند. تشویش بر فکر و روح انسان این دوره حاکم شده بود و ارزشهای سنتی به سختی متزلزل شده بودند. گذشتن از چنین شرایطی نیازمند کوشش فکری و ذهنی خاصی است. بنابراین نویسندگان این دوره همچون مالرو متعهد شدند تا مفهوم جدیدی از انسان، به انسانهای خسته از جنگ ارائه دهند. مالرو نویسندگی را از راه روزنامه نگاری آغاز کرد. نخستین کتاب او به نام فاتحان در سال 1928 منتشر شد. زندگی مالرو بیشتر وقف کوشش های سیاسی و ادبی شده است. نوشته های او همه از تجربه های سیاسی و کوشش های اجتماعی متاثر است . او جنبش ها، انقلاب ها و فداکاری های آزادی خواهی را که بیشر رنگ شرقی دارند به تصویر می کشد. کتاب های ضد خاطرات، سرنوشت بشر و امید بشر او را به شهر ت بسیار رساندند. کتاب روانشناسی هنر وی داستانی است که به اوج زیبایی شناسی دست یازیده است.

در گذشت رونالد دال:
دال نویسنده مشهور انگلیسی در چنین روزی در سال 1990 میلادی در گذشت. آثار او بیشتر داستان های کوتاهند. وی در سن 74 سالگی دار فانی را وداع گفت.

تصرف شهر آنتورپ:
در چنین روزی در سال1832 میلادی فرانسوی ها شهر آنتورپ بلژیک را در حین استقلال این کشور، به تصرف خود در آوردند.

کشته شدن کماندو های مصری:
در چنین روزی در سال 1958 میلادی پنجاه و هشت نفر از کماندو های مصری در ماجرای هواپیمای ربایی اجیپت ایر در مالتا کشته شدند.

بازگشت به وطن:
در چنین روزی در سال 1783 میلادی و پس از پیروزی انقلاب استقلال آمریکا، بیش از یکصد هزار نفر از مهاجران انگلیسی ساکن آمریکا به خاک انگلستان و کانادا مهاجرت کردند.

تاسیس جمعیت ملت مسلمان:

در چنین روزی در سال 1930 میلادی، عالیجاه محمد، جمعیت ملت مسلمان را در در دیترویت آمریکا تاسیس کرد. این جمعیت که بعدها به عنوان یکی از بزرگترین جوامع مسلمان آمریکا شناخته شده، توانسته است تا کنون جمعیت بسیاری را مسلما ن کند.

روز کار و سپاسگزاری در ژاپن:

چنین روزی در ژاپن همه ساله با نام روز کار و روز سپاسگزاری گرامی داشته می شود.

تولد آلفونسوی دهم:
در چنین روزی در سال 1221 میلادی آلفونسوی دهم پادشاه کاستایسل و لئون (امپراطوری قدیم در اسپانیای فعلی) به دنیا آمد. وی در سال 1252 میلادی بر این کشور حکومت کرد.

تولد فرانکلین پیرس:
در چنین روزی پیرس چهاردهمین رییس جمهور آمریکا به دنیا آمد. وی بین سالهای 1853 تا 1857 میلادی رییس جمهور این کشور بود.

تولد جاوان در والاس:
در چنین روزی در سال 1837 میلادی والاس دانشمند و فیزیکدان هلندی متولد شد. "مایع و حالت های بخار" عنوان مهمترین اثر اوست.

تولد کارل برانتینگ:
کارل برانتینگ برنده جایزه صلح نوبل و دیپلمات سوئدی در چنین روزی به دنیا آمد. وی در سال 1921 میلادی جایزه صلح نوبل را از آن خود کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

 

 

02/9/59

جبهه جنوب : سركوب تحرك مجدد دشمن در سوسنگرد ـ تحرك چريكي متعدد خودي در جبهة آبادان . جبهه شمال : درگيري در اشنويه ـ تحرك نيروهاي سردار جاف .

گزارش جبهههاي جنگ ايران و عراق در راديوها : اعلام كندي پيشروي نيروهاي عراقي به سمت چند شهر نفتخيز خوزستان ، به دليل مقاومت شديد مدافعان ايراني ـ مقايسه خسارات ايران و عراق در جنگ سوسنگرد .

02/9/63

بمباران هوايي سهراهي سرني توسط هواپيماهاي عراقي و اطلاعيه عراق در مورد اين حمله.

جلسه جمعي از فرماندهان ارتش و سپاه براي بحث و نتيجهگيري در مورد فعاليتهاي گروه طرحريزي عمليات بزرگ آتي.

ادامه ارسال اسلحه و مهمات از عربستان براي عراق.

ادامه درگيري با ضدانقلاب در غرب كشور به ويژه سردشت و بوكان. تشديد تبليغات رسانههاي غربي بر ضد ايران، به دنبال لغو سفر هيئت سازمان ملل براي بررسي مسئله اسراي دو كشور با محوريت ماجراي اردوگاه اسراي گرگان.

ورود تعدادي كارشناس روسي به عراق به منظور آموزش سلاح‌هاي مدرن روسي كه اخيراً تحويل عراق شده است.

02/9/66

ديدار تاكاكنازوكوراياما وزير امور خارجه ژاپن با طه ياسين رمضان پيرامون مسائل دو جانبه جنگ ايران و عراق.

نشست وزيران دفاع كشورهاي عربي عضو شوراي همكاري خليج در ابوظبي پيرامون همكاري‌هاي نظامي ميان خود جهت حفظ امنيت در خليج فارس

قذافي: بايد فشارها عليه ايران ادامه يابد تا جنگ را متوقف كند و ليبي براي اين منظور تمام تلاش خود را به كار خواهد گرفت.
 

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo