بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى‏ در ديدار مردم گرمسار 

21/ 8/ 85

 

بسم ‏اللَّه الرّحمن الرّحيم‏

 

خدا را شكر و سپاس عرض مى‏كنم كه بعد از سالها اين توفيق را به بنده ارزانى داشت كه با شما مردم عزيز گرمسار، از نزديك اين ديدار صميمى و پُرشور را داشته باشيم. البته تصديق مى‏كنم كه حق گرمسار اين بود كه قبل از اين ما با شما مردم عزيز ديدار مى‏كرديم؛ چون شما همسايه‏ى تهران هستيد و بنده مكرراً تصميم داشتم كه بالخصوص به شهر گرمسار بيايم و با مردم عزيزِ اين منطقه ملاقات كنم. به هر حال اين توفيق امروز دست داد.

بحمداللَّه شهر گرمسار در اين استان جزو شهرهايى است كه شاخصهاى آن جزو شاخصهاى بالاست. مردمِ علاقه‏مند و پُرشور، سطح بالاى سواد در كل منطقه و شهرستان، و استعدادهاى خوب كه نشانه‏ى آن را در برخى از نخبگانِ برجسته‏ى كشورى ما مشاهده كرديم؛ هم قبل از اين سفر، هم در اين سفر، با بعضى از نخبگانِ برجسته‏ى كشور كه اهل گرمسارند و از اين منطقه برخاسته‏اند، ملاقات كرديم.

اين منطقه، منطقه‏اى است كه با علم و سواد و معلومات و كار شناخته شده است و اين براى جوانان آن بايد يك شاخص اميد و تلاش و حركت باشد. جوانانِ عزيزِ اين شهرستان، مى‏توانند آينده‏اى را كه در آن، بيشترِ عمر خود را خواهند گذراند، به شكلى ببينند كه در آن نقش ايفا مى‏كنند و مى‏توانند در ساختن كشورِ عزيزشان سهم قابل توجهى داشته باشند.

من در پايانِ اين سفر چند روزه به استان سمنان، امروز يك بحث كوتاهى به صورت جمع‏بندى شده درباره‏ى مجموعه‏ى اوضاع كشور عزيزمان عرض مى‏كنم.

شما مردم علاقه‏مند و پُرشور - بخصوص جوانها - كه به سرنوشت كشورتان علاقه‏منديد و مايليد در آينده‏ى كشور نقش ايفا كنيد، اين را بدانيد كه بحمداللَّه اوضاع كشور عزيز ما در اين برهه‏ى از زمان در طول ساليان گذشته، جزو برترين اوضاع و احوالى است كه اين كشور به خود ديده است. امروز نظام سياسى كشور از هميشه مستحكمتر است. آن كسانى كه از اول انقلاب درصدد بوده‏اند كه ثبات سياسى كشور را متزلزل كنند و از بين ببرند، امروز شاهد هستند كه كشور از يك ثبات سياسىِ كامل برخوردار است.

آحاد مردم، مردم بخشهاى مختلف كشور و قشرهاى گوناگون جامعه، در يك هماهنگى مطلوب و با يك برخوردِ هوشمندانه‏ى متناسب با يك ملت بزرگ، مسائل كشورشان را دنبال مى‏كنند. مردم شعارها و آرمانهاى ملى را با درك كامل بر زبان جارى مى‏كنند؛ مثل همين شعارهايى كه شما امروز داديد و در همه جا راجع به پيشرفتهاى علمى، انرژى هسته‏اى و موقعيتهاى سياسى كشور در سطح بين‏المللى شعار مى‏دهند. و امروز بيش از گذشته هم حتّى گفتمانِ عدالت‏طلبى و رفع تبعيض و مبارزه‏ى با فساد در كشور مستقر و حاكم است.

نسل جوان انقلاب - و به قول متعارف و معروف، نسل سوم انقلاب - بااستعداد و قدردان زحمات گذشتگان خود است. جوانهايى كه امروز در صحنه مشاهده مى‏كنيم، در همه‏ى عرصه‏ها - پسران، دختران؛ در سطوح مختلف درس و سواد و علم - به مبانى و آرمانها و انگيزه‏هاى انقلابى گرايش عمومى دارند. وقتى يك ملتى از اين تعداد جوان و از اين نسبت سنى در مجموعه‏ى خود برخوردار است، بايد اميدوار باشد. نسل نو، نسل تازه‏نفس و نسل اميدوار به آينده، هميشه اين امكان را به يك كشور و يك ملت مى‏دهد كه با ابتكارات خود آينده را آنچنان كه شايسته‏ى آن ملت است، بسازد. ما امروز يك چنين وضعى داريم. اكثر مردم جامعه‏ى ما جوانند؛ آن هم جوانانى كه غالباً در دام گرفتاريها و فسادهايى كه جوانهاى دنيا در آن گرفتارند، گرفتار نشده‏اند. بنده قبول نمى‏كنم حرف افراد بدبينى را كه نسل جوان ما را به انواع اتهامات متهم مى‏كنند و اينها را واقع‏بينانه نمى‏دانم، بدبينانه مى‏دانم. جوان جامعه‏ى امروز ايران با جوان دوران قبل از پيروزى انقلاب و با جوانان امروز در سطح كشورهاى منطقه و بسيارى از كشورهاى دنيا - كه ما خبر داريم - از زمين تا آسمان تفاوت دارد. در دل و زندگى جوان ما باورهاى دينى هست؛ بى‏مبالاتى و بى‏اعتنايى به ارزشها در جوانان ما بسيار كم است.

من در نماز عيد فطر اين را از روى علم و اطلاع گفتم. در شبهاى احياء ماه رمضان امسال و در مراسم گوناگون دعا و تضرع، جوانانى از قشرهاى مختلف و با ظواهر گوناگون شركت كرده بودند؛ كه اگر يك انسان سطحى و ظاهربين آن پسر يا آن دختر را با آن لباس - فرض بفرماييد - مشاهده كند، خيال مى‏كند اين اصلاً خدا را نمى‏شناسد؛ نه، اين‏طور نيست. جوانهاى ما دل در گروِ حقيقت دارند؛ دلهايشان نرم و نورانى است. هيچ وقت در اين كشور در طول سالهاى گذشته، از دوران جوانى و نوجوانى ما، به ياد نداريم كه در ماه رمضان، در مساجد كشور يا در مسجد گوهرشاد مشهد، مردم بيايند اعتكاف بكنند. در ايام‏البيض سه روزِ متعارف ماه رجب يا ماه شعبان، ما تعداد معدودى در قم ديده بوديم كه اعتكاف مى‏كردند؛ آن هم غالباً طلبه‏ها. در غير آن معمول نبود. امروز در ايام اعتكاف، دانشگاهها و مساجد و سرتاسر كشور و مساجد جامع، مملو از معتكفين است؛ علاوه‏ى بر آن، در دهه‏ى آخر ماه رمضان، جمعيت عظيمى مشغول اعتكاف بودند. چه كسانى؟ پيرمردها؟ پيرزن‏ها؟ نه، همين جوانها، جوانترينها. اين ديگر در دنيا نظير ندارد. اين نسل جوان امروز ماست. امروز گرايش به دين و ارزشهاى انقلابى، وجه غالب جامعه است.

خوشبختانه يك دولت مردمى و پايبند به ارزشهاى دينى هم سرِ كار است. خود رئيس جمهور با شيوه و منش مردمى، با ساده‏زيستى، با دلبستگى كامل به ارزشهاى اسلامى، با شجاعت و اعتمادبه‏نفس، در ميدان كار و تلاش است؛ اجزاى دولت و خود رئيس جمهور، كمربسته‏ى خدمت به مردم مشغول كار هستند. ابتكار عمل را - هم در مسائل كشور و هم در مسائل بين‏المللى - در دست دارند. امروز در عرصه‏ى بين‏المللى ديگر اين‏طور نيست كه مسئولان كشور ما مجبور باشند دنبال حرف سياستمداران و سياست‏سازان بين‏المللى بدوند؛ نه، ابتكار عمل در دست مسئولان ماست. اعتمادبه‏نفس و ايمان و اتكاء به خدا در مسئولان كشور، يك چنين اثرى دارد و امروز بحمداللَّه اين‏طور است. رئيس جمهور، اهل كار، اهل ابتكار، اهل خدمت، اهل عمل، وارد ميدان و خسته نشو است؛ اين، افقها را روشن مى‏كند. امروز نظام سياسى ما اين‏طورى است؛ نظام باثبات، مردم مؤمن، جوانان علاقه‏مند، پُرتحرك و پُرشور، و مسئولان دلسوز و علاقه‏مند، شجاع و داراى ابتكار عمل.

در شاخصهاى گوناگون كشور هم در همه جا نشانه‏ى پيشرفت را ملاحظه مى‏كنيم. اين گزارشى كه چند هفته‏ى قبل، رئيس جمهور محترم از وضع كشور، مسائل اقتصادى و غيره به مردم داد، مورد تأييد كارشناسان منصف و حتّى در موارد بسيارى، مورد تأييد مراكز بين‏المللى است؛ كه آن مراكز بين‏المللى غالباً نسبت به مسائل ما با غرض و عناد اظهارنظر مى‏كنند؛ آنها در موارد بسيارى همين‏ها را تأييد كردند: در مسئله‏ى تورم، مسئله‏ى نرخ بيكارى و زمينه‏ى مبارزه‏ى با فساد. آنها انگيزه‏هاى معكوس دارند؛ در خيلى از موارد، انسان مى‏بيند آمارى كه آنها مى‏دهند، علمى و متكى بر واقعيت نيست، در واقع سياسى است. مايلند اوضاع ما را بد جلوه دهند؛ اما همانها هم در موارد بسيارى به درست بودنِ گزارش اعتراف و تأكيد كرده‏اند.

امروز بحمداللَّه قشرهاى عمومى مردم - بخصوص مردم مستضعف - اميدوارند. اين اميدوارى نه به خاطر اين است كه مشكلات برطرف شده است؛ ممكن است برطرف كردن مشكلات، سالها طول بكشد. گاهى انجام كارهاى بزرگ احتياج دارد به گذشت يك دوره، دو دوره‏ى عمر دولتها تا به نتيجه برسد؛ ليكن در عين حال مردم اميدوار و خوشحالند؛ چرا؟ چون احساس مى‏كنند دارد كار مى‏شود؛ در جهت رفع تبعيض و كمك به محرومان پيشرفت است؛ همين، دل مردم را خوشحال مى‏كند. بنده هم تأكيدم هميشه - در طول اين سالهاى گذشته - به دولتها و مسئولان مختلف اين بوده كه كارى كنيد چيزى از خود نشان بدهيد كه مردم بفهمند و قبول كنند كه شما داريد كار مى‏كنيد و داريد به سمت اهداف حركت مى‏كنيد. مردم ما، مردم بزرگوارى‏اند.

بنده تاريخ را زياد خوانده‏ام، با مسائل گوناگون كشورها و ملتها هم آشنا هستم؛ خيلى از ملتها اين نجابت، اين صبر، اين واقع‏بينى و اين همراهى و همدلى را ندارند؛ كما اينكه بسيارى از ملتها اين آگاهى و هُشيارى را ندارند كه ملت ما دارد. ملت ما همين‏قدر احساس بكنند كه مسئولان كشور مى‏خواهند براى آنها كار كنند و در ميدانند، بيكار ننشسته‏اند و براى خودشان چيزى نمى‏خواهند. اين كه ما اين‏قدر روى ساده‏زيستى مسئولان تكيه مى‏كنيم، اين براى همين است كه به مردم نشان بدهند براى خود كيسه نمى‏دوزند و به فكر ثروت‏اندوزى براى خودشان نيستند؛ اين، مردم را اميدوار مى‏كند و اعتماد آنها را برمى‏انگيزد. خيلى فرق است بين آن مسئولى كه در دوران كوتاه مسئوليت خود در فكر اين است كه يك آينده‏ى مالى براى خود تأمين بكند؛ دائم به اين طرف و آن طرف دست مى‏اندازد و چنگ مى‏زند، شايد بتواند آينده‏ى مالى و زندگى خودش را تأمين كند، و آن انسانى كه در دوران مسئوليت، اصلاً به فكر تنها چيزى كه نيست، مسائل شخصى است؛ اينها خيلى با هم تفاوت دارند.

امروز در دنيا هر كسى به وزارتى، رياستى و مديريتى مى‏رسد، جزو اولين اهدافش اين است كه از طرقى - حالا ولو ظاهراً قانونى - آينده‏ى خودش را تأمين كند؛ فردا كه از كار كنار رفت، در فلان كمپانى، در فلان شركت و در فلان سرمايه‏گذارى مهم سهمى داشته باشد. ما در نظام جمهورى اسلامى مايليم مسئولان ما اين‏طور نباشند. خوشبختانه مى‏بينيد امروز مسئولان كشور، خود رئيس جمهور در رأس آنها، به معناى واقعى كلمه، همه‏ى وقتشان را دارند براى مردم صرف مى‏كنند.

اقتدارِ بين‏المللى ملت ما، روحيه‏اش را تقويت كرده است؛ امروز همين مسئله‏ى انرژى هسته‏اى را - كه اين، يك مسئله است؛ همه‏ى مسائل ما كه نيست - در سطح بين‏المللى همه پذيرفته‏اند كه ايران بر سرِ اين خواسته‏ى به حق و حق طبيعى خود، محكم ايستاده است. اين اقتدار در عرصه‏ى بين‏المللى، روحيه‏ى مردم را هم به نوبه‏ى خود بالا مى‏برد. رشد علم و رشد صنعت و فناورى در داخل كشور، فرصتهاى خوبى را براى حل مشكلات به وجود آورده است. مسئله‏ى اساسى‏اى كه امروز هدف مسئولان كشور است، «مسئله‏ى اشتغال» است. دارند تلاش و فعاليت مى‏كنند و كار مى‏كنند كه اين معضل را - كه از سالها پيش گريبان‏گير ملت بوده است - به بهترين شكلى در مدت زمان متناسب خودش حل كنند.

از جمله‏ى شاخصها، مسئله‏ى «مبارزه‏ى با فساد» است؛ فساد ادارى و مالى، جزو بدترين عوارض است. اين، از همان مواردى است كه مراكز بين‏المللى تأييد كرده‏اند كه در اين يك سال و نيم اخير، رتبه‏ى كشور در مبارزه‏ى با فساد بالا آمده است و در اين زمينه پيشرفتهايى وجود داشته است. البته ما به اين قانع نيستيم. بايستى فساد ادارى و مالى و خيانت در امانتهاى ملى در كشور ريشه‏كن شود. اين به سرمايه‏گذاريهاى سالم ربطى ندارد؛ ما به سرمايه‏داران كشور - كسانى كه مى‏توانند سرمايه‏گذارى كنند - توصيه مى‏كنيم كه وارد ميدان سرمايه‏گذارى بشوند و طبق قانون كار كنند. بعضى اين دو تا را با هم اشتباه مى‏كنند. ما با فساد مخالفيم، با سوءاستفاده مخالفيم، با خيانت در امانت - كه عمده هم از مسئولان و مأموران بخشهاى گوناگون دولتى سر مى‏زند - مخالفيم و معتقديم بايد مبارزه بشود. اين مبارزه بحمداللَّه جدّى است و شروع شده است، و بايد توسعه پيدا كند و همه‏گير شود.

در عرصه‏ى سياسى كشور هم امروز وحدت و يكپارچگى مردم از هميشه بيشتر محسوس است. عده‏اى شعار مى‏دادند؛ شعارهايى كه فقط براى جدا كردن مردم از يكديگر خوب بود؛ به اين هم قانع نبودند، شعار حاكميت دوگانه مى‏دادند؛ يعنى در خود حاكميت و مديريت كشور دودستگى به وجود آيد و به جان هم بيفتند؛ اين را صريحاً شعار مى‏دادند و خجالت هم نمى‏كشيدند. اينها بحمداللَّه منزوى شده‏اند. امروز يكپارچگى و همدلى در مديريت كشور، يك نعمت بزرگى است. مردم، دلهايشان به هم نزديك است و اتحاد بين مردم و دولت هم خوب است. البته تبليغاتى انجام مى‏گيرد. چندى پيش رئيس جمهور محترم از مطبوعات گله كرد كه بدگويى مى‏كنند، بددهنى مى‏كنند، لجن‏پراكنى مى‏كنند؛ و بعضى از مطبوعات اعتراض كردند. من معمولاً مطبوعات را مى‏بينم؛ من حق را به رئيس جمهور دادم. من معتقدم - نمى‏گويم همه‏ى مطبوعات - بعضى از مطبوعات نه اينكه انتقاد مى‏كنند - انتقاد ايرادى ندارد - بى‏انصافى مى‏كنند؛ از روشهاى تبليغاتى و رايج دنيا استفاده مى‏كند تا آن كارى را كه در دولت به نفع مردم انجام گرفته، زير سؤال ببرند يا ناديده بينگارند، و اگر عيبى هست - ولو كوچك هم باشد - آن عيب را بزرگ كنند. اين را انسان در بسيارى از مطبوعات مى‏بيند. ايرادى ندارد. اين هست، اما ملت ما آگاه و هوشيارند.

من از سالها قبل هشدار دادم و براى مردم نقشى را كه دستهاى بيگانه در مديريت فرهنگى كشور و رسانه‏ها و تبليغات كشور به كار مى‏گيرند، تبيين كردم. بعضيها انكار كردند؛ اما بالاخره همه تصديق كردند. دشمنان ما بيكار ننشسته‏اند: از مطبوعات استفاده مى‏كنند، از تبليغات استفاده مى‏كنند و از روشهاى گوناگون تبليغى استفاده مى‏كنند تا آن ارزشهايى را كه ملت به آنها پايبند است و آنها از آن ارزشها خوششان نمى‏آيد، در چشم مردم بشكنند. تلاششان را مى‏كنند. ما هم در عمل نشان داديم كه مطبوعات آزادند؛ اين عملكردهايى كه از نظر ما بسيار منفى است، وجود دارد؛ اما مطبوعات آزادانه دارند همان كارها را مى‏كنند. اين، خود رد عملىِ كسانى است كه معتقدند آزادى بيان نيست؛ نخير، آزادى بيان، نشانه‏اش همين مطبوعاتى است كه عليه دولت، عليه نظام و عليه سياستهاى كلى، آزادانه هر چه مى‏خواهند مى‏نويسند؛ كسى هم متعرض آنها نمى‏شود. البته مردم هم به اينها خيلى اعتنايى نمى‏كنند. اين، فضل الهى است.

بحمداللَّه پايگاه سياسى كشور و منزلت اجتماعى ملت ايران در جهان افزايش پيدا كرده است. قبلها دشمنان ما خيال مى‏كردند زمينه را فراهم كرده‏اند يا فراهم خواهند كرد و با يك حركت دست مى‏توانند كشور را از اين رو به آن رو كنند. امريكاييها اين حرف را گفتند. چند سال قبل از اين، عده‏اى از سياسيون امريكايى به طور محرمانه و مخفيانه - ما مطلع نشديم، بعد كه برگشتند مطلع شديم - به ايران آمده بودند و با بعضى از محافل نامساعد با نظام نشست و برخاست كرده بودند؛ وقتى رفتند گفتند در ايران كسانى هستند كه منتظر يك اشاره‏ى ما هستند تا عليه نظام شليك كنند. امروز حقيقت براى آنها روشن شده است. نه فقط نمى‏توانند سلطه پيدا كنند، حتّى لطمه هم نمى‏توانند بزنند. ملت بيدار و متحد است. ما دلهايمان به هم نزديك است. ملت به مسئولان خود اعتماد دارد؛ مى‏داند كه آنان آنچه مى‏كنند و آنچه مى‏گويند، براى شخص، براى قدرت و براى زر و زور نيست. با نگاه باز نيازها و مصالح كشور مشاهده مى‏شود و مردم هم تشخيص مى‏دهند.

امروز بحمداللَّه موقعيت ما، موقعيت مستحكمى است؛ بعكس موقعيت دشمنان و مخالفان ما متزلزل است. من ديروز و پريروز هم گفتم: امريكاى امروز، امريكاى ده سال و پانزده سال قبل نيست؛ رژيم صهيونيست امروز هم، رژيم صهيونيست چند سال قبل نيست. اين رژيم بشدت تودهنى خورد.

البته اينها از مخالفتها و خصومت و دشمنى‏شان دست برنخواهند داشت. ايرادى ندارد. اين مكر الهى هم عليه خود آنهاست تا در دنيا بيشتر نشان داده بشود كه قدرت ابرقدرتها چقدر ظاهرى و پوشالى است.

امروز وضع سياست در دنيا هم تغيير پيدا كرده است. دولتهايى در مناطقى بر سر كار مى‏آيند كه امريكا آنجا را حيات خلوت خود به حساب مى‏آورده است؛ دولتهايى سر كار مى‏آيند كه با امريكا مخالفند. هر چه هم رژيم ايالات متحده تلاش مى‏كند كه اينها سر كار نيايند، نمى‏تواند. اين نشان‏دهنده‏ى اين است كه در وضع سياست جهان هم تحول ايجاد شده است.

ملت عزيز ما! مردم عزيز گرمسار! خداى متعال وعده‏ى قطعى كرده است كه: «انّ الّذين قالوا ربّنا اللَّه ثمّ استقاموا تتنزّل عليهم الملائكة الّا تخافوا و لاتحزنوا»؛ استقامت در راه درست نتيجه‏اش اين است كه خداى متعال اندوه و ترس را از يك انسان و يك جامعه سلب مى‏كند و موفقيت را نصيب آنها مى‏كند. ما راهى كه انتخاب كرديم، راه خداست. راه خدا فقط به معناى عبادت كردن و در كنج نشستن نيست؛ راه خدا يعنى به سعادت رساندن جامعه‏ى انسانى. ملت ما اين راه را انتخاب كرد؛ يعنى راه عدالت، راه انصاف، راه عبوديت الهى، راه برابرى انسانها، راه برادرى انسانها با يكديگر و راه اخلاق نيكو و پسنديده و فضيلتهاى انسانى؛ و در اين راه پافشارى هم كرده است؛ با سختيهايى كه در اين راه هست، مقابله كرده و از آنها نهراسيده است. ان‏شاءاللَّه ميوه‏هاى شيرين و دلنشين اين ايستادگى را خداى متعال به او خواهد چشاند.

مسئولان گوناگون كشورى نسبت به مسائل اين استان هم بسيار حساسند. اين مطالبى كه امام جمعه‏ى محترم در بياناتشان ايراد كردند، تماماً چيزهايى است كه در گزارشهاى قبل از سفر به بنده ارائه شده بود و مسئولان دولتى درصدد انجام همين مسائل هستند؛ تصميم‏هاى خوبى هم گرفته شده است. البته در سفرهاى ما بَنا بر اين نيست كه كارها و مسئوليتهايى را كه دولت بر عهده دارد، ما هم اينها را به طور مضاعف بر مسئولان تحميل كنيم. اينها كارهايى است كه در برنامه‏هاى دولت هست. ما توصيه مى‏كنيم ان‏شاءاللَّه تسريع و تسهيل بشود؛ نقاطى كه از چشمها دور مانده است، مورد توجه قرار بگيرد و همه‏ى مسئولان - چه مسئولان استان، مسئولان شهرستان، نمايندگان مجلس و مديريتهاى بالا كه در تهران هستند - به طور هماهنگ بر روى اين نقاط متمركز بشوند و يكى پس از ديگرى اين مشكلات را حل كنند و اين گره‏ها را باز كنند. اميدواريم خداوند متعال بركات مادى و معنوى را بر شما مردم عزيز نازل بفرمايد.

پروردگارا! مردم عزيز گرمسار را، اين زن و مرد و پير و جوانِ پُرشور و مؤمن را مشمول الطاف ويژه‏ى خود قرار بده. پروردگارا! جوانها را به راه راست و راه رشد و استقامت هدايت بفرما. پروردگارا! روزبه‏روز بر زيباييها و بهبوديهاى زندگى اين مردم خوب و مؤمن بيفزا. پروردگارا! مسئولان محترم را در خدمت به اين مردم، روزبه‏روز موفقتر بگردان.

 

والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته‏
 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved