بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار رؤساى بانكهاى مركزى كشورهاى اسلامى‏‏

17/ 1/ 84

بسم الله الرحمن الرحیم

... نفس ايجاد بانك توسعه‏ى اسلامى يك گام بلند بود و خوشبختانه مشاهده مى‏كنيم و از شما مى‏شنويم كه اين بانك و عمليات بانكىِ اسلامى نه فقط در دنياى اسلام، بلكه حتى در كشورهاى غيراسلامى هم جايگاه برجسته‏يى پيدا كرده و مورد توجه قرار گرفته است؛ اين براى ما جامعه‏ى مسلمان، يك تجربه‏ى بزرگ است.

به اسلام افتخار كنيم؛ به احكام اسلامى براى گذران صحيح زندگى افتخار كنيم؛ قدر احكام اسلامى را بدانيم و در ارائه‏ى احكام اسلامى براى زندگى انسان و اداره‏ى كشورها كوششِ هرچه روزافزونِ خود را به‏كار ببريم تا چهره‏ى واقعى اسلام كه در زير ابر تخريب‏ها و تبليغاتِ مخالف پنهان مانده، خودش را بتدريج نشان دهد.

هر كارى امروز انجام بگيرد كه در جهت گردآورى نيروهاى اسلامى باشد و امت بزرگ اسلامى را در جهتگيرى‏هاى گوناگون زندگى متشكل كند، خدمت به اسلام، كشورهاى اسلامى و بشريت است. كار بانكى شما و بانك توسعه‏ى اسلامى و هيأت خدمات مالى، همه از اين قبيل و در اين صراط است.

امروز اين يك واقعيت بزرگ است كه مسلمين در عالم، مجموعه‏يى تعيين‏كننده هستند؛ يا بگوييم امت اسلامى مى‏تواند يك مجموعه‏ى تعيين‏كننده در انعقاد و شكل‏دهىِ سياستهاى جهانى و حركت عمومى بشريت باشد. دورانى طولانى تلاش شده است كه مسلمانها از دايره‏ى تحرك اساسى دنيا و زندگى بشرى، از علم، از پيشرفت اقتصادى، از قدرت بين‏المللى و قدرت تأثيرگذارىِ سياسى و اقتصادى كنار بمانند و به‏صورت يك مجموعه‏ى كم خاصيت و بى‏اثر دربيايند. حداقل دو قرن براى اين كار سرمايه‏گذارى و تلاش شده و هنوز هم اين تلاش ادامه دارد. اين، ظلم بزرگى به مسلمين عالم و امت اسلامى بوده است.

امروز امت اسلامى بيدار شده و قدر خود و اهميت خود و توانايى‏هاى خود را تا حدود زيادى شناخته است. وقت آن است كه از اين توانايى‏ها در راه بهبود زندگى امت اسلامى استفاده شود و توانايى اسلام در عمل نشان داده شود. هيچ گفتار و هيچ تبليغى بالاتر از عمل نيست. ما اگر به اسلام يا امت اسلامى علاقه‏منديم، بايد كار و تلاش كنيم.

خداوند متعال نعمت‏هاى زيادى به امت اسلامى داده؛ ما از اين نعمت‏ها درست استفاده نمى‏كنيم؛ اينها واقعيت است. ما امروز تقريباً يك چهارم جمعيت دنيا هستيم. بخش عمده و تعيين‏كننده‏ى انرژى دنيا در دستان ما مسلمانهاست. گاز دنيا، نفت دنيا و نيروى انسانىِ عظيمِ با استعداد دنيا در اختيار ما مسلمانهاست. بخش عظيمى از حساس‏ترين مناطق استراتژيك دنيا در اختيار ماست. اين واقعيت‏ها را دنيا بايد لمس كند؛ و پيش از همه، خود ما بايد اين واقعيت‏ها را لمس كنيم.

قدرتهاى استكبارى عالم دائماً در بلندگوهاى تبليغاتىِ خود به ما مسلمانها مى‏گويند به واقعيت‏هاى دنيا توجه كنيد. منظورشان از واقعيت‏ها اين است كه دنياى غرب از لحاظ علمى، تكنولوژى، اقتصادى و نظامى پيشرفته و تواناست. مى‏گويند اين واقعيت‏ها را ببينيد و در مقابل خواست قدرتهاى جهانى تسليم شويد. دائم به ما مى‏گويند چرا واقع‏بينى نداريد. مرادشان از واقع‏بينى اين است كه در مقابل نيروى متراكم علمى و اقتصادى و فناورى غرب تسليم شويد و كوتاه بياييد.

در كنار آن واقعيت، واقعيت‏هاى ديگرى هم وجود دارد: اين‏كه نيمى از گاز دنيا متعلق به ماست؛ اين‏كه بخش عمده‏يى از نفت دنيا متعلق به مسلمانهاست. امروز دنيا بدون نفت و گاز چه كار مى‏تواند بكند؟ روشنايى، گرما و فناورى دنيا وابسته‏ى به نفت است؛ اين مال امت اسلامى است؛ اين هم يك واقعيت است. ما امروز يك چهارم جمعيت دنيا هستيم؛ اين هم يك واقعيت است؛ اين را هم بايد ببينيد. آنها اين واقعيت‏ها را در معادلاتِ خود حذف مى‏كنند. متأسفانه ما هم با احساس خودكم‏بينى و حقارت، اين واقعيت‏ها را نمى‏بينيم. چرا نبايد ببينيم؟

شكى نيست كه امروز دنياى اسلام پراكنده است؛ اما مى‏توان دنياى اسلام را مجتمع كرد؛ يك تجربه‏ى كوچك آن، تأسيس بانك توسعه‏ى اسلامى است. شما توانستيد گوشه‏يى از مدنيت دنياى اسلام را - كه مسائل مالى و پولى است - در بخشى از آن متمركز كنيد. ملاحظه كنيد فوايد و منافعى كه امروز اين كار به دنياى اسلام مى‏رساند، چقدر زياد است. در همه‏ى زمينه‏ها بايد اين‏طور باشد.

امروز نقشه‏ى اساسى استكبار براى دنياى اسلام، سيطره‏ى كامل است. طرح خاورميانه‏ى بزرگى كه امريكايى‏ها مطرح مى‏كنند، عبارةٌ اخراى ايجاد كشور بزرگى است به نام خاورميانه، با مركزيت رژيم صهيونيستى. همه‏ى دولتهايى كه در اين كشورها هستند، بايد به دولتهاى دست‏نشانده‏ى اسرائيل تبديل شوند. معناى خاورميانه‏ى بزرگ اين است كه ما يك عرصه‏ى عظيم بشرى را در اختيار اسرائيل بگذاريم تا در آن، سرمايه‏گذارى و توليد ارزان كند و بر فربهىِ خود بيفزايد؛ و اگر افسانه‏ى نيل تا فرات را با شيوه‏ى نظامى نتوانست محقق كند، با شيوه‏ى اقتصادى، سياسى، پولى و فنى آن را تأمين كند. امريكا - و به يك معنا بايد گفت غرب - اين را مى‏خواهد. دنياى اسلام چرا بايد تسليم چنين خواسته‏يى شود؟

پيشرفت در اين ميدان‏ها احتياج دارد به فكر، عقل، تدبير و حكمت؛ احتياج دارد به اين‏كه دلهاى خود را به هم بيشتر نزديك كنيم. اكسير دور از دسترسى كه بايد سعى كنيم آن را به‏دست بياوريم، عبارت است از اتحاد و همدلىِ كشورهاى مسلمان در بخشهاى مختلف.

كارى كه شما در قضيه‏ى مسائل بانكى و پولى داريد مى‏كنيد، بسيار باارزش است؛ اين را دنبال كنيد. همين هيأت خدمات مالىِ اسلامى كه شما تشكيل داديد، به وحدت رويه در بانكدارى اسلامىِ كشورهاى اسلامى و نظارت درست بر حركت بانكها كمك بسيار بزرگى خواهد كرد؛ منتها هر چه مى‏توانيد، بانك توسعه‏ى اسلامى را فعال كنيد.

... ما بايد كارى كنيم كه مبادلات بين كشورهاى اسلامى تقويت شود. امروز داد و ستد و تجارت و مبادلات پولى و بانكىِ كشورهاى اسلامى با يكديگر بمراتب كمتر و ضعيف‏تر است از تجارت و مبادلات مالى آنها با كشورهاى بيرون از جهان اسلام؛ اين واقعيتِ خوبى نيست؛ بايد اين واقعيت را تغيير داد.

ما مى‏توانيم به هم كمك كنيم و همكارى‏ها را توسعه دهيم. براى توسعه‏ى اين همكارى‏ها، هيأت عامل بانك توسعه‏ى اسلامى مى‏تواند هدف كمّى و قابل سنجشى را تعريف كند و از هيأت مديره‏ى بانك توسعه‏ى اسلامى بخواهد كه آن را عملياتى كند و براى آن در مدت زمان معينى - مثلاً در يك سال آينده - برنامه‏ريزى كند. اين هدف حتى مى‏تواند بسيار بلندپروازانه باشد، زيرا ظرفيت كشورهاى اسلامى زياد است. مى‏توان از اين ظرفيت استفاده كرد و ارتباطات بين كشورها را هرچه بيشتر توسعه داد.

اميدواريم خداوند متعال به همه‏ى ما و به امت اسلامى كمك كند؛ به ما عزم و نشاط كافى عنايت فرمايد تا بتوانيم طبق ايمان و باورى كه داريم، پيش برويم و حركت كنيم. قدمهايمان را محكم برداريم، زيرا خداى متعال به ما كمك خواهد كرد؛ «والّذين جاهدوا فينا لنهدينّهم سبلنا و انّ اللَّه لمع المحسنين». ...

 

 
 
https://old.aviny.com/Bayanat/84/01_17.aspx?&mode=print
Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved