بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

متفرقه/شبهه117

 ش (تهران): در شبکه الشارجه و برنامه‌ی فارسی زبان «ظلال احکام»، به استناد آیه‌ی « كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ » گفتند که حضرت حضر پیامبر ممکن نیست که زنده باشد. پاسخ چیست؟

قبل از ایفاد پاسخ، لازم است همیشه به «هدف» از تولید و طرح یک شبهه دقت نماییم. بدیهی است که برای آنها هیچ فرقی ندارد که حضرت خضر علیه‌السلام زنده باشد یا نباشد، بلکه می‌خواهند با این توجیه و تفسیر غلط، امکان زنده بودن حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه‌الشریف را زیر سؤال برده و بدین ترتیب عقاید شیعه را مخدوش جلوه دهند. کافی است دقت کنیم که چرا در برنامه‌ی «ظلال احکام - البته بنا به دیکته‌ی شما که به معنای سایه‌ی احکام است» به جای طرح احکام به مباحث کلامی و تاریخی می‌پردازند؟!

الف – متن آیه و ترجمه‌ی آن به فارسی چنین است (البته این معنا در دو آیه دیگر نیز عیناً بیان شده است):

«كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنا تُرْجَعُونَ» (العنکبوت - 57)

ترجمه: هر نفسى مرگ را خواهد چشيد و سپس به سوى ما بازگشت مى‏كنيد.

جنان چه مشهود است، خداوند متعال در این آیه تصریح و تأکید نموده است که در هر حال همگان «موت» را درک خواهند کرد، ولی اصلاً اشاره‌ای ندارد که کسی طول عمر نخواهد داشت. یعنی اگر کسی ده یا صد هزار سال هم زنده باشد، در نهایت «موت» را درک خواهد کرد. چنان چه طول عمر «ابلیس» از قبل از حضرت آدم (ع) بوده و تا وقت معلوم نیز خواهد بود. اما در هر حال خواهد مرد. حضرت نوح (ع) نیز عمری بیشتر از هزار سال داشت و فقط بیش از 950 سال نبی بود و مردم را دعوت می‌نمود و بالاخره او نیز «موت» را درک نمود:

«وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى‏ قَوْمِهِ فَلَبِثَ فيهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلاَّ خَمْسينَ عاماً فَأَخَذَهُمُ الطُّوفانُ وَ هُمْ ظالِمُونَ» (العنکوب - 14)

ترجمه: ما به تحقيق نوح را به سوى قومش گسيل داشتيم، پس مدت هزار سال الا پنجاه سال در ميان آنان درنگ كرد، و سرانجام طوفان ايشان را كه ستمگر بودند بگرفت‏.

ب – افراد و اشخاصی که در روایات به سند اهل سنت، عمرهای بسیار طولانی داشتند کم نبودند که در ذیل به برخی از آنها اشاره می‌گردد:

- جضرت آدم عليه السلام با 930 سال. (كامل ابن اثير ، ج 1 ، ص 19)

- شيث فرزند آدم با 912 سال. (كامل ابن اثير ، ج 1 ، ص 19 )

- سام پسر نوح با 600 سال. (كامل ابن اثير ، ج 1 ، ص 54 )

- لقمان بن عاد كه 3500 سال عمر داشته است . (اخبار الدول)

- ادريس نبى با 862 سال. (كامل ابن اثير ، ج 1 ، ص 21 )

- سليمان نبى با 712 سال. (المستدرك ، ج 2 ، ص 33 )

- و ...

ج – راجع به حضرت خضر علیه‌السلام نیز بسیاری از اهل سنت دلیل و روایت آورده‌اند که هنوز زنده است. (خضر نبى كه هزاران سال عمر كرده و هنوز زنده است - المستطرف ، ج 2 ، ص 33)

در کتاب هواتف اهل سنت ذکر شده است:«ایشان، حضرت علی رضی الله عنه را ملاقات کرده و دعا ی مخصوصی را به ایشان آموزش داده است که خواندن آن دعا، ثواب بسیار و رحمت فراوانی را به دنبال خواهد داشت».

در کتاب «خصائص الصغری» در باب ملاقات حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و سلم با حضرت خضر علیه السلام، حدیث طولانی از انس رضی الله عنه روایت کرده و در آن بیان میکند که چگونه ایشان با پیامبر ما ملاقات کرده و ایشان آرزوی امت محمدی بودن را از خداوند خواستار شده.

ملاحظه: البته برخی از اهل سنت نیز معتقدند که ایشان رحلت نموده است.

د – در هر حال اگر چه ایشان بر طبق احادیث و روایات زنده هستند، اما در این بحث اصراری به اثبات زنده بودن حضرت خضر علیه‌السلام نداریم، بلکه متذکر می‌شویم این که خداوند فرموده است که هر نفسی «موت» را درک خواهد کرد، بدین معنا نیست که طول عمر حتماً کوتاه باشد و یا دیگران تعیین کنند. بلکه می‌فرماید که طول عمر یک انسان و هر نفس دیگری هر چقدر هم که بلند باشد، قضا و حکمت الهی بر این است که بالاخره «موت» را درک کند. لذا معلوم می‌شود که این شبکه با قصد و غرض هر تحریف و القای غلطی را بر رسیدن به اهدافش انجام می‌دهد.

x-shobhhe.com

بازگشت به صفحه ی شبهات متفرقه

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved