شهید آوینی

 
سالروز وفات آیت الله سید حسین طباطبایى بروجردى
 او فـرزنـد سید على طباطبائى ، از سلسله طباطبائیان بروجرد مى باشد كه در سال 1292 هـ. ق در بـروجرد متولد گردید و در یك خانواده علم و تقوى و فضیلت رشد نمود.تحصیلات : وى تحصیلات خود را از اصفهان شروع كرد و در نجف اشرف در محضر بزرگان به پایان رساند و به مقام بزرگ اجتهاد نائل آمد.


اساتید : مرحوم بروجردى از تربیت یافتگان حوزه فقهى مرحوم آخوند ملا كاظم خراسانى و مرحوم آقا ضیا الدین عراقى مى باشد.

شاگردان : از حـوزه پـر بـركـت فـقهى آن فقیه سعید، افاضل و شاگردان آگاه به اوضاع روز و مسائل جهان بر خاسته اند و شاید یكى از پر بار ترین حوزه ها در اعصار اخیر باشد كه گاهى در محفل خود هزار نفر را در بر مى گرفت كه از نمونه هاى بر جسته آنها مى توان وجود استاد شهید مرتضى مطهرى و شیخ حسن على منتظرى و دیگر معاریف و بزرگان را نام برد كه هر كدام از استوانه هاى علمى و وزنه هاى فـقـهـى كنونى به شمار مى آیند تعداد شاگردان او را نمى توان به شمار آورد، چون حوزه درس او یـكـى از حـوزه هـاى غـنـى و پـر جـمـعیـت بـود و در طـول 15 سـال مرجعیت، دهها تن از آن حوزه فارغ التحصیل شده اند.

تألیفات : بسیارى از مرحوم سید حسین بروجردى به یادگار مانده است كه از آن میان مى توان به :
1 ـ جامع احادیث الشیعه.
2 ـ منجزات مریض.
3 ـ تعلیقه بر اسفار ملا صدرا.
4 ـ طبقات رجال.
5 ـ رساله اى در منطق .
6 ـ حاشیه بر كفایة الاصول.
7 ـ حاشیه بر كفایه شیخ طوسى.
8 ـ بیوت شیعه (خاندانهاى علمى شیعه ).
9 ـ اسانید كتاب تهذیب، من لا یحضره الفقیه و رجال كشى.
اشاره نمود.

گفتار بزرگان : شهید استاد مطهرى تحت عنوان ( روش فقهى او) این چنین مى فرماید :بنده در مدت هشت سال آخر اقامتم در قم كه مصادف با سالهاى اول ورود معظم له به آن شهر بود، از درسهاى ایشان بهره مند مى شدم به روش فقاهت ایشان ایمان دارم معتقدم كه باید تعقیب و تكمیل شود.

خصوصیات اخلاقى : مرحوم سید حسین بـروجـردى شـخصیت بزرگ توأم با تفكر عمیق و اصیل اسلامى همراه با سجایاى اخلاقى مـمـتاز و بر جسته بود كه وجود این فضایل اخلاقى به زندگى او یك نوع امتیاز و تشخص خاصى بخشیده بود.

خدمات : عـالـم وارسته اى بود كه بخش عظیمى از زندگى خویش را در راه پر بار ساختن مكتب فقهى اهـل بیـت عصمت و طهارت (علیه السلام) سپرى ساخت و در فقه و فقاهت مقام بس شامخ و ارج دارى را حـائز گـردیـد. آثار بنایى و تأسیساتى آن فقیه بزرگوار اسلام در اقصى نقاط ایران و جهان ،متعدد و بى شمار است كـه از مـهـم تـریـن آنـهـا مى توان تأسیس مسجد اعظم قم در ایران، وتأسیس مسجد بزرگ بندر هامبورگ در آلمان، و حفظ و نگهدارى حوزه هاى علمى ایران و دیگر مناطق شیعه بود كه صدا و صوت آن تا كشورهاى آفریقائى نیز رسیده بود.

وفات : او در دوازدهـم ماه شوال سال 1380 هـ. ق، مطابق 1340 هـ.ش در سن هشتاد و هشت سالگى در قم رحـلـت نـمـود، تشییع او یكى از پـر شـكـوه تـریـن و مـجـلـل تـرین تشییع ها در تاریخ اسلام بوده است كه تا شعاع چند كیلو مترى، عـلاقـمـنـدان و شیـعیان صفوف توده ها را تشكیل داده بودند و در فراغ مرجع فقید خود اشك مـى ریـختند جنازه او را بین مسجد اعظم و مسجد بالاسر حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) در قم، كه با همت و اراده اسو و كمك مسلمانان تأسیس یافته بود، دفن نمودند.

منبع:خبرگزاری جمهورری اسلامی

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo