تاریخی/شبهه19

 ش (بابل): آیا تطبیق شخصیت‌های آخرالزمانی با شخصیت‌های معاصر (مثل: سید خراسانی با مقام معظم رهبری و ...) را قبول دارید یا رد می‌کنید؟ لطفاً مشروح توضیح‌ دهید.


متن کامل سؤال:

ش (بابل): اخیراً اظهار نظرات بسیاری (به ویژه در سایت‌ها) پیرامون شخصیت‌های آخرالزمانی و تطبیق مشخصات و ویژگی‌های آنان با شخصیت‌های معاصر ارائه می‌دهند! مثل: «سید خراسانی» با مقام معظم رهبری - «شعیب صالح» با دکتر احمدی نژاد یا «یمانی» با سید حسن نصرالله و ...! آیا این مباحث را تأیید یا رد می‌کنید؟ لطفاً شرح دهید.

پیش‌تر سؤال مشابه‌ای که البته فقط مربوط به مقام معظم ولی‌فقیه و سید خراسانی بود ارسال و پاسخ آن در همین سایت درج شده بود. لذا ابتدا عین پاسخ مندرج ایفاد می‌گردد و سپس توضیح بیشتری راجع به سایر شخصیت‌ها بیان می‌شود. پاسخ مندرج:

«همان طور که اشاره نمودید روایات بسیاری راجع به سید خراسانی نقل شده است. اطلاق لقب «سید خراسانی» به مقام معظم ولی فقیه نیز بیشتر از ناحیه‌ی جوانان حزب‌الهی و عاشق لبنان آغاز و شایع گردید و بر این اطلاق نیز ایراد چندانی هم وارد نیست. یعنی فرقی نمی‌کند که ایشان را «ولی‌فقیه» صدا کنند یا «ولی‌امر» یا «زعیم» یا «سید خراسانی» و یا «آیت‌الله العظمی خامنه‌ای» یا «مقام معظم رهبری» و ... . مهم اطاعت است.

شاید برخی از علامات بیان شده راجع به سید خراسانی، از جمله اهل خراسان بودن[اگر چه ظاهراً ایشان اصالتاً اهل خامنه در آذربایجان هستند، ولی دوران تحصیلات خود را در مشهد مقدس سپری نمودند]، علامت روی دست راست، انتخاب شدن به رهبری بدون رغبت و میل از سوی ایشان و ...، با مقام معظم ولایت حضرت آیت‌ا... العظمی خامنه‌ای مطابقت داشته باشد، ولی به هیچ وجه نمی‌توان به طور حتم و یقین و مطمئن بیان داشت که ایشان همان «سید خراسانی» مطروحه در احادیث و روایات می‌باشند.

اما، در خصوص این که چرا ایشان موضعی در نفی یا تأیید اطلاق این قیاس یا تصدیق اتخاذ ننمودند؟ باید اذعان داشت که نمی‌شود انتظار داشت ایشان در رابطه با هر سخنی که در هر گوشه‌ی دنیا و از ناحیه‌ی هر شخص، گروه یا دسته‌ای مطرح می‌گردد، اعلام مواضع نمایند و چنین انتظاری منطقی نمی‌باشد. مضاف بر این که تأیید یا تکذیب موضوع از ناحیه‌ی ایشان جوی ایجاد می‌نماید که نه تنها به هیچ وجه ضرورتی برای اسلام و انقلاب و کشور ندارد، بلکه موجب سوء استفاده‌های تبلیغاتی دیگران در ایجاد بحران (جنگ نرم) می‌گردد.

مسلمان باید عاقل و زیرک باشد. اساس و مهم این است که اگر شخص ایشان همان «سید خراسانی» باشند یا نباشند، نباید هیچ تفاوت و تغییری در رفتار مؤمنین و مسلمانان معتقد به «ولایت» صورت بپذیرد و اصل این است که ما در دوران غیبت موظف به اطاعت و حمایت از «ولی امر» مسلمین هستیم و نه از «سید خراسانی». حتی اگر امروز شخصیتی به نام «سید خراسانی» بیاید و واقعاً هم او باشد، موظف است که تحت امر «ولی‌امر» مسلمین عمل نماید و از او اطاعت کند.

اما راجع به دیگر شخصیت‌هایی که در روایات قید شده است، مانند: سید خراسانی، یمانی، شعیب صالح ... یا حتی شخصیت‌های دشمن مانند: دجال یا سفیانی، دقت شود که قیاس آنها با شخصیت‌های معاصر یا از روی کید دشمن و یا از عوامی دوست است. که البته به کید و مکر دشمن نزدیک‌تر می‌باشد.

دشمنان در ترفندهای فرهنگی و تبلیغاتی خود (جنگ نرم)، همیشه از روش‌های دو سویه بهره می‌برند. یعنی مطالبی را مطرح و شایعه می‌کنند که تأیید یا تکذیب آنها به ضرر مسلمانان انقلابی و اهداف انقلاب و ثبات نظام تمام می‌شود.

به عنوان مثال: اگر شایع کردند که گویا «شعیب صالح» همان احمدی نژاد است، سبب می‌شود که معتقد به «شعیب صالح» در تطبیق مصداق به خطا افتد و موافق آقای احمدی نژاد نیز او را بیش از آن چه هست ببیند و مخالف آقای احمدی نژاد نیز هم به «شعیب صالح» بخندد و هم به ایشان و در نتیجه دشمن سوء استفاده کند که همه‌ی باورهای شیعیان این چنین است!

اما، همان‌طور که بیان گردید، این شایعات و اعوجاجات، فقط در افراد بسیار عوام مؤثر می‌افتد و برای شیعه‌ی هوشیار و بصیر، هیچ فرقی ندارد که اصلاً سید خراسانی، یمانی، شعیب ... و هم چنین دشمنانی چون دجال، سفیانی و ... به دنیا آمده باشند یا خیر و هم اکنون مصداقشان وجود خارجی داشته باشد یا خیر و همین افراد باشند یا خیر. چرا که وظایف مسلمان آگاه و شیعه‌ی بصیر روشن است. او هیچ وظیفه‌ای ندارد که تعقیب کند آیا سید خراسانی آمده است یا خیر و اگر آمده کیست؟ بلکه وظیفه دارد که معارف اسلامی را کسب نماید – خود را به سلاح علم و تقوا قوی سازد – دشمن شناس باشد – مطیع ولایت، فقه، فقاهت باشد و نه تنها در جهت استقرار حکومت اسلامی – دست کم در بلاد مسلمین – بکوشد، بلکه با جان و مال و همه‌ی وسایل ممکن از منافع اسلام، مسلمین و نظام اسلامی دفاع نماید.

پس، عاقلانه‌ترین روش و تاکتیک در مقابله با این جنگ نرم، بها ندادن به این گونه شبهات و شایعات می‌باشد.

x-shobhe.com

بازگشت به صفحه ی شبهات تاریخی

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved