شهید آوینی

روزشمارفتنه(مهر ۸۸)/انتقاد حجاریان از موسوی و روایت عسگراولادی از "گم‌شدن کروبی"

سعید حجاریان در گفت‌وگوی مکتوب خود با ایرنا با اشاره به "فرمان‌های غیرقانونی و فراخوان‌های بدون مجوز" موسوی برای تجمعات و راهپیمایی‌ها از دفاع‌کورکورانه برخی احزاب سیاسی از خط‌مشی موسوی و دامن زدن به "شایعه تقلب" به‌شدت انتقاد می‌کند.

 ویژه نامه,فتنه,88,فتنه 88,رای,حجاریان,روزشمار88,انتخابات,موسوی,کروبی,تجاوز

 

5 سال پیش (88) عدم تمکین به نتیجه انتخابات از سوی دو تن از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری که یکی 11 میلیون رای کمتر از فرد پیروز انتخابات و دیگری نیز چند هزار رای کمتر از آرای باطله داشت، سرآغاز فتنه‌ای 8 ماهه شد. این فتنه که علاوه بر پشتیبانی سران داخلی فتنه، پشتیبانی آمریکا، اسرائیل، انگلیس و... گروهک‌های تروریستی را به همراه داشت و به اعتقاد برخی کارشناسان قرار بود مردمسالاری‌دینی را به دیکتاتوری تغییر دهد، در 9 دی و با اعتراض گسترده ملت منزجر از حرمت‌شکنان ساحت مقدس امام حسین(ع)، با شکست مواجه شدند.

مقام معظم رهبری تا کنون بارها و بارها درخصوص چرایی فتنه، عوامل آن و نقش مردم در زدودنش، سخن گفته‌اند. ایشان در یکی از بیاناتشان با اشاره به وقایع پس از انتخابات، تلویحا اشاره‌ای نیز به چرایی انحراف سران فتنه کرده و فرموده‌اند: «در زمینه‌ روحىِ همه‌ ما یک میل به دیکتاتورى وجود دارد؛ این را باید سرکوب کنید. همین طور که عرض کردیم، این فیلِ مستِ درون را با چکش قانون و دین و تعبد دائماً سر به راه نگه‌داریم. اگر خود ما علاج نکنیم، علاجش مشکل خواهد شد. اگر انقیاد به قانون نبود، روح دیکتاتورى یواش یواش بروز خواهد کرد. در جوامع، دیکتاتورى همین‌جور به‌وجود مى‌آید.»

اکنون که به پنجمین سالروز قیام 9 دی نزدیک می‌شویم، بازخوانی جنایت سران داخلی فتنه که در 8 ماه التهاب‌آفرینی حمایت دشمنان 30 ساله انقلاب را به همراه داشتند، تجربه گرانسنگی است که برای کمتر دولت و نظامی پیش می‌آید؛ چه اینکه تا کنون بسیاری از دولت‌هایی که با انقلاب‌های رنگین در پوشش اعتراضات انتخاباتی مواجه شدند، طعم سرنگونی را کشیدند.

در ادامه، ششمین قسمت از روزشمار فتنه که در تدوین آن از کتاب «8 ماه نبرد مقدس» بهره‌گیری شده است تقدیم می‌شود، در این روزشمار وقایع انتخابات سال 88 در بازه زمانی شهریورماه بررسی شده است.

 


1 مهر:

* مجلس خبرگان‌رهبری در خاتمه ششمین اجلاس رسمی خود و در حالی‌که هاشمی‌رفسنجانی جلسه را ترک کرده بود، در بیانیه‌ای تاکید کرد: «بدون‌شک تدابیر حکیمانه مقام معظم رهبری در خاموش کردن آتش فتنه و حوادث پس از انتخابات دهم ریاست‌جمهوری و مقاومت معظم‌له در برابر تشکیک بی‌اساس نسبت به صحت و سلامت انتخابات ستودنی است و دلیلی قاطع بر هوشمندی و تدبیر ایشان است.»

* آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده‌مجلس خبرگان‌رهبری نوشت: «ششمین اجلاس خبرگان روز گذشته در حالی گشایش یافت که خبرنگاران تنها در زمان سخنرانی هاشمی‌رفسنجانی اجازه حضور در اجلاس را یافتند و برای پوشش نطق سایر ناطقان مجبور شدند از خبر ارسالی سانسور شده در رسانه‌های خود استفاده کنند. آیت‌الله علم‌الهدی و آیت‌الله خزعلی در نطق‌های خود انتقاداتی را متوجه هاشمی‌رفسنجانی و رفتار وی به‌ویژه در دوره انتخابات و پس از آن مطرح کرده‌اند اما نه‌تنها اثری از این انتقادها در خبر ارسال‌شده به رسانه‌ها وجود ندارد، بلکه مفهوم آن نیز دچار تحریف شده است.

* در ادامه سومین جلسه ششمین اجلاس‌رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان‌رهبری، محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور براساس آیین‌نامه داخلی این مجلس به‌عنوان شخصیت مدعو در جمع نمایندگان حاضر شد تا گزارشی از اوضاع داخلی و مسائل اخیر ارائه کند.

* همسر سید مصطفی تاج‌زاده در بیان روایتی از دیدار خود با همسرش در زندان گفت: «مصطفی خیلی خوب بود، من نگران وضعیت سلامتی او بودم که امروز آقایان اطمینان خاطر دادند رفتارشان برادرانه است و من هم از این رفتار برادرانه تشکر کردم.»

* در پی نگارش نامه‌ای از سوی احمد توکلی خطاب به میرحسین موسوی و سیدمحمد خاتمی، سیدعلیرضا بهشتی شیرازی سردبیر روزنامه کلمه‌سبز در نامه‌ای سرگشاده به موارد مطرح‌شده در این نامه پاسخ داد. در بخشی از این نامه آمده است: «آقای توکلی! موسوی و خاتمی جایی نرفته‌اند که لازم باشد برگردند. آنها به خط امام پشت نکرده‌اند.»

* بخش دوم میزگرد آسیب‌شناسی نظری حوادث پس از انتخابات با حضور سعید حجاریان، سعید شریعتی و محمد عطریانفر از شبکه اول سیما پخش شد. در ابتدای این برنامه ابتدا شریعتی به نقد وضعیت علوم‌انسانی در کشور پرداخت و اعمال فشار به متهمین اغتشاشات اخیر در زندان‌ها را مضحک خواند. عطریانفر نیز به انتقاد از عدم تولید علم‌بومی و ضعف‌نظری در زمینه علوم‌انسانی در کشور پرداخت. وی با تاکید بر این‌که «اینکه برخی می‌گویند اگر ما از زندان بیرون برویم مجددا تغییر کرده و به‌گذشته بازمی‌گردیم، بیشتر به یک مزاح شبیه است» گفت: «من آقای حجاریان را به عنوان یک استاد قبول دارم، او هم‌اینک در مرز 60 سالگی قرار دارد و از نوجوانی فعالیت داشته و آسیب دیده و در شورای‌شهر و دولت اصلاحات فعالیت داشته و فردی شجاع است و چنین کسی‌که با شجاعت و بدون فشار و با اعتقاد، همه گذشته خود را خط قرمز می‌کشد، در بیرون از زندان تغییر عقیده نمی‌دهد. البته این بدان‌معنی نیست‌که حجاریان گذشته خود را نفی کند بلکه آن را تصحیح می‌کند. حجاریان از چه‌کسی باید بترسد که‌بخواهد نظرش را تغییر دهد؟ چه آنکه او در زمان ریاست‌جمهوری خاتمی نیز وی را نقد می‌کرد.»


2مهر:

* حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان‌رهبری با تأکید بر اینکه بلواهای بعد از انتخابات کاملا برنامه‌ریزی شده بود، به تلاش اهل‌فتنه در دوران‌های مختلف برای القای ترس و انفعال از آنها در میان مردم و به‌ویژه خواص اشاره کرده و افزودند: «...در جنگ صفین ما از آن طرف عمار را داریم که جناب عمار یاسر دائم مشغول سخنرانى است؛ این طرف لشکر، آن طرف لشکر، با گروه‌‌هاى مختلف؛ دو گروه مسلمان در مقابل هم قرار گرفتند؛ فتنه‌ عظیمى بود؛ یک عده‌‌اى مشتبه بودند. عمار دائم مشغول روشنگرى بود؛ این طرف می‌رفت، آن طرف می‌رفت، براى گروه‌‌هاى مختلف سخنرانى می‌کرد، از آن طرف هم آن عده‌‌اى‌که «نفر من اصحاب عبداللَّه‌بن‌مسعود...» هستند، در روایت دارد که آمدند خدمت حضرت و گفتند: «یا امیرالمؤمنین ما شک کردیم. ما را به مرزها بفرست که در این قتال داخل نباشیم! خوب، این کنار کشیدن، خودش همان ضرعى است که یُحلب؛ همان ظهرى است که یُرکب! گاهى سکوت کردن، کنار کشیدن، حرف نزدن، خودش کمک به فتنه است. در فتنه همه بایستى روشنگرى کنند؛ همه بایستى بصیرت داشته باشند.»


3 مهر:

* محمود احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با رادیوی سراسری آمریکا گفت: «من شخصا از این‌که کسی در زندان باشد، ناراحت و متأسف هستم ولی در جمهوری‌اسلامی ایران کسی بی‌دلیل به زندان نمی‌رود و هیچ‌کس به‌دلیل مخالفت با من، به زندان نرفته است.» رییس‌جمهور در خصوص اظهارات خاتمی مبنی بر زندانی‌شدن افراد به‌دلیل اظهارنظر و تحت‌فشار بودن اعترافات بازداشتی‌های اخیر انتخابات گفت: «در ایران آزادی وجود دارد و همه می‌توانند اظهارنظر کنند. این نظر آقای خاتمی است و اگر این‌گونه بود، خود آقای خاتمی هم باید در زندان می‌بود.»

* احمدی‌نژاد در حاشیه نشست مجمع‌عمومی سازمان‌ملل در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی پی.بی.اس آمریکا گفت: «در برخی کشورها، نمایشی از انتخابات برگزار می‌شود اما در ایران چنین‌چیزی امکان‌پذیر نیست. طی 30 سال 30 انتخابات در ایران برگزار شده؛ در سال 84 هم انتخاباتی برگزار شد که مجریان آن با تمام توان حامی رقیب من بودند اما مردم به من رای دادند و البته دو کاندیدا در آن زمان هم گفتند که در انتخابات تقلب‌شده؛ درحالی‌که خودشان انتخابات را برگزار کرده بودند. مشکل اینجاست که آنان فکر می‌کردند مردم باید آنان را انتخاب کنند و اگر انتخاب نکردند مشکلی هست و این درحالی‌است که 25 میلیون نفر به رئیس دولت‌منتخب رای داده‌اند. درگیری‌های پس از انتخابات یک طراحی بود و برخی هم تشویق و سعی کردند کار غیرقانونی را مثبت جلوه دهند و برخی سیاستمداران انگلیسی و آمریکایی و برخی رسانه‌های غربی سعی نمودند کار غیرقانونی را قانونی جلوه دهند... انتخابات برگزار می‌شود تا اکثریت معلوم شود و در هر انتخاباتی اقلیت و اکثریتی وجود دارد اما این‌که اقلیت بیاید به بانک‌ها آسیب بزند و سطل‌زباله آتش بزند و شیشه بشکند کار زشتی است. تشخیص اکثریت مردم در انتخابات اخیر این بود که به من رای بدهند و نباید مردم را به این دلیل مجازات کرد...»

* سرلشکر صفوی دستیار و مشاور فرمانده کل‌قوا با اشاره به حوادث پس از انتخابات گفت: «برخی از خودی‌ها به‌جای اینکه خود را سپر مقام‌معظم‌رهبری قرار دهند در پشت سر ایشان قرار گرفته و سنگر گرفتند.»

* شبکه ایران در گزارشی تحلیلی پیرامون سکوت بیست‌ساله میرحسین موسوی نوشت: «وقتی در اولین روزهای سال هشتاد و هشت، موسوی پس از بیست سال غیبت، به‌ یک‌باره خود را کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری معرفی کرد اولین سوالی‌که بر سر زبان‌ها افتاد این بود که موسوی در این بیست‌سال چه‌می‌کرد؟ چرا سکوت کرده بود و چرا اکنون آمده است؟... موسوی در پاسخ به این سوال، متهم‌کردن صداوسیما در بیست سال گذشته  را تدبیر کرد. با این حال موسوی در آخرین نوشته خود در میان انواع و اقسام اتهامات ریز و درشت، سکوت بیست‌ساله خویش را تایید می‌کند. موسوی ادعا می‌کند «اگر در موجی‌که از خشم مردم برخاسته است احساس خطر براى اصل کشور و اصل‏ ‏نظام نمى‌کردم ، برایم سخت نبود که بیست‌سال دیگر سکوت کنم.»


4 مهر:

* روزنامه اصلاح‌طلب حیات‌نو نوشت: اقدام برخى اعضاى مجلس خبرگان براى حذف آیت‌الله دستغیب، نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان با مخالفت صریح مقام معظم رهبرى متوقف شد.»

* رییس‌جمهور در نشستی با شورای دبیران و مسئولان ارشد هفته‌نامه تایم گفت: «وزیر‌خارجه آمریکا مستقیما دخالت و حمایت کرد و وزیر دفاع هم همین‌طور و اوباما هم اظهارنظر کرد که البته بلافاصله اصلاح نمود. چنین مواضعی برای ما خیلی مهم نبود، نکته مهم، دخالت آنها در امور داخلی یک کشور دیگر بود که بدون‌تردید کاری اشتباه بود. عده‌ای که شعار دموکراسی می‌دهند، از اقلیت دفاع می‌کنند. کسی‌که دنبال دموکراسی است باید از اکثریت حمایت کند گرچه اکثریت در ایران نیازی به حمایت اوباما و هیچ دولت دیگری ندارد.»


5 مهر:

* هاشمی‌رفسنجانی در دیدار با اعضای شورای مرکزی خانه احزاب ایران، احزاب را پیش‌برنده و ضربه‌گیر نظام خواند و با تاکید بر این‌که هیچ‌چیز جای احزاب را در اداره کشور نمی‌تواند بگیرد، تاکید کرد: «منطق و تجربه بشری نشان می‌دهد که اگر قرار است کشور با انتخابات و رای مردم اداره شود، بدون احزاب قدرتمند و برنامه‌دار امکان‌پذیر نخواهد بود.»

* سعید حجاریان عضو مستعفی حزب مشارکت در اولین گفت‌وگوی مکتوب با ایرنا،  به بررسی علل حوادث و آشوب‌های پس از انتخابات پرداخت. وی این علل را به ترتیب «فرمان‌های غیرقانونی و فراخوان‌های بدون‌مجوز مهندس موسوی برای تجمعات و راهپیمایی‌هایی که نوعا به تخریب، ضرب و جرح و شعارهای وهن‌آلود منجر می‌شد»، «دفاع کورکورانه احزاب سیاسی از خط‌مشی مهندس موسوی و اعلام‌حمایت از وی و دامن‌زدن به شایعات تقلب»، «بیانیه کمیته صیانت از آرا دال بر تقلب وسیع و مخدوش بودن اصل انتخابات بدون آنکه مستند به مدارک محکمه‌پسند باشد»، «ضعف مفرط وزارت ارشاد و صداوسیما در آستانه بحران جهت اطلاع‌رسانی و ضعف وزارت اطلاعات در جهت مدیریت بحران» و ... معرفی کرد.

* محمدرضا خاتمی در گفت‌وگو با روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد پیرامون رفتار حامیان میرحسین موسوی و مهدی کروبی در روز قدس گفت: «حرکت مردم، یک حرکت خودجوش داخلی و درون‌زاد است و نه‌تنها ارتباطی با آن سوی مرزها ندارد بلکه برعکس بیرون از کشور را هم تحت‌تاثیر قرار داده است. می‌بینیم حرکت سبز مردم در ایران سلطنت‌طلبان را خلع‌سلاح کرده، منافقین را هم خلع‌سلاح می‌کند و آنها هم مجبورند برای اینکه محو نشوند پشت‌سر ملت قرار بگیرند.»

* محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق‌بشر قوه‌قضاییه با انتقاد شدید از میرحسین موسوی، سید حسن خمینی و اصلاح‌طلبان گفت: «درمورد خانواده حضرت امام معتقد هستم که ما به امام احترام می‌گذاریم  و این احترام باید به خانواده ایشان سرایت کند و البته خانواده ایشان هم مسئولیت دارد... برای این‌که حرمت این امامزاده حفظ شود باید متولیش مسئولیت داشته باشد. جناب حسن آقای خمینی که خدا حفظشان کند آدم بسیار باهوش و زیرکی هستند. در این انتخابات ایشان رسما از موسوی حمایت کرد و این امری نیست که مخفی بماند. وقتی آقای احمدی‌نژاد برای احترام به حرم‌امام(ره) رفت، ایشان حضور نداشتند درحالی‌که اگر به اصول دموکراسی اعتقاد داشته باشید به‌فردی‌که در پست خاص ملی است احترام می‌گذارید... اینکه سید حسن خمینی به مراجع رجوع کنند یا کسانی‌که به‌طور رسمی حکومت سکولار می‌خواهند و مخالف حکومت ولایت‌فقیه هستند را حمایت کند، اشتباه است... به‌نظرم برای بیت‌امام بسیار نامناسب است که از یک جریان سیاسی حمایت کند که این جریان سیاسی می‌خواهد دولت سکولار روی‌کار بیاورد و مورد حمایت منافقین، آمریکا و صهیونیست‌هاست. ...آقای موسوی آینده خیلی‌خوب سیاسی را از دست داد. او می‌توانست به‌عنوان آدم درون‌نظام کار کند. امروز اعلامیه‌های موسوی را که می‌خوانم با مسعود رجوی هیچ‌فرقی ندارد. متاسفانه در بیت آیت‌الله منتظری هم به وحدت تاکتیکی رسیده‌اند... اعتراض به نتایج انتخابات حق همگان است اما قیام علیه‌نظام درست‌نیست... آنها اگر از عصبانیت بعد از انتخابات دور بودند فکر می‌کردند و می‌دیدند که بسیاری از منافقان و صهیونیست‌ها برای آنها کف می‌زنند... حتی در دفاع از خائن هم، چنین حمایت‌هایی صورت نگرفته بود... خیانت موسوی به انقلاب در سنخ خیانت رجوی است... کروبی، فرد باصفایی است... با توجه به نقش و تاثیرگذاری وی در انقلاب نباید زیاد به او سخت گرفت.»

* پارلمان نیوز وابسته به فراکسیون اقلیت مجلس نوشت: مواضع تند محمدجواد لاریجانی به مذاق علی لاریجانی، برادر او خوش نیامده؛ به‌نحوی‌که رییس‌مجلس در پاسخ به خبرنگاران در مورد اظهارات برادرش گفت:«در عرصه سیاست بیشتر از آنکه به رصد نجومی نیاز داشته باشیم به رصد سیاسی نیاز داریم  تا در کهکشان سیاست با مشی سیاسی حرکت کنیم. اساسا بهتر که فضای اتهام‌زنی را کمتر کنیم تا وحدت فراهم شود.»

* آرمین، سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب گفت: اگر از من بخواهید به‌عنوان یک مسلمان معتقد به نقش اجتماعی دین  این واقعیت تلخ را در یک جمله بیان کنم، خواهم گفت وضعیت کنونی تأویل آن سخن سید محمد خاتمی است که بارها گفت که «اگر دین در برابر آزادی قرار گیرد، نتیجه آن شکست دین خواهد بود.»


6 مهر:

* خبرگزاری فارس در گزارشی از تحولات دانشگاه تهران نوشت: «جمعی از عناصر سبزپوش با هدایت طیف غیرقانونی و افراطی علامه و همچنین سازماندهی برخی عناصر انجمن اسلامی دانشکده‌های دانشگاه تهران در این دانشگاه تجمع کرده و شعارهایی علیه دولت سر دادند. در میان این‌عده که با خود نشان‌های سبز به‌نشانه حمایت از موسوی داشتند، افرادی حضور داشتند که پیش از این در تجمعات مارکسیست‌ها در دانشگاه از عناصر اصلی به‌شمار می‌رفتند.»

* سیزدهمین بیانیه مهندس موسوی منتشر شد. وی با اشاره به حوادث روز قدس، از این روز به‌عنوان یک «نقطه‌عطف» نام برد و انتقاداتی را پیرامون سیاست خارجی دولت مطرح ساخت.

* بروجردی رئیس کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با اشاره به تکاپوی افراطیون برای ایجاد التهاب در دانشگاه‌ها با اجرای طرحی موسوم به برگزاری جشن تولد برخی افراد گفت: «اینگونه اقدامات حامیان موسوی در راستای خارج‌کردن فضای دانشگاه از فضایی علمی به فضایی ملتهب است... واقعا اقدامات موسوی که خود زمانی به عنوان نخست‌وزیر، مسئول امنیت کشور بود نه قابل درک و نه قابل قبول است.»


7 مهر:

* خبرنامه دانشجویان ایران گزارش داد: «بنا بر فراخوان‌های قبلی تعدادی از شبکه‌های خبری خارجی و برخی سایت‌های داخلی، هفتم مهرماه سالروز تولد میرحسین موسوی اعلام شده بود؛ اما با انتشار عکس شناسنامه وی در روز ثبت‌نام در انتخابات که 11 اسفند را به‌عنوان سالروز تولد وی نشان می‌داد، عملا فراخوان‌های گرامیداشت این روز اعتبار خود را از دست‌داد.»

* روزنامه اعتماد در گزارشی از تحولات روز گذشته دانشگاه تهران نوشت: «تعدادی از دانشجویان که براساس گزارش‌ها از حامیان دو کاندیدای اصلاح‌طلب انتخابات - میرحسین موسوی و مهدی کروبی- بودند و نمادهای معمول ماه‌های اخیر به رنگ سبز را مورد استفاده قرار داده و شعارهایی را در حمایت از رهبران اصلاحات و در اعتراض به مسئولان اجرایی و شرایط پس از انتخابات سر دادند، در مقابل کتابخانه مرکزی در چهارراه مشرف به دانشکده‌های فنی، حقوق و علوم‌سیاسی، ادبیات و علوم گردهم آمده و با افزایش لحظه‌به‌لحظه تعداد خود سایر مسیرهای عبور و مرور در دانشگاه «مادر» کشور را نیز مسدود کردند.»

* مهدی کروبی با نگارش نامه‌ای سرگشاده خطاب‌به هاشمی‌رفسنجانی از مواضع اخیر وی و اجلاسیه اخیر مجلس خبرگان‌رهبری انتقاد کرد. وی در بخشی از این نامه نوشت: «اجلاس خبرگان برگزار می‌شود و شما نه سخنی در انتقاد از شرایط حاکم بر کشور بر زبان می‌آورید و نه انتقادی را بنابه وظیفه خود منتقل می‌کنید و از همه عجیب‌تر در اختتامیه مجلسی بدین‌اهمیت در زمانه‌ای به این حد خطیر غایب می‌شوید...»


8 مهر:

* روزنامه حیات‌نو در یادداشتی از مقایسه میرحسین موسوی و مسعود رجوی توسط محمدجواد لاریجانی به‌شدت انتقاد کرد.

* خبرگزاری ایلنا از آزادی سعید حجاریان خبر داد.

* سیدرضا اکرمی نماینده مردم تهران در مجلس و از حامیان میرحسین موسوی گفت: «لاریجانی برای نمایندگان یک چهره شناخته‌شده است و در مدیریت خود معتدل و منصف است.»

* قنبری، سخنگوی فراکسیون اقلیت (اصلاح‌طلبان) مجلس در گفت‌وگو با پارلمان‌نیوز، ارگان اینترنتی این فراکسیون از دیدار اعضای این کمیسیون با میرحسین موسوی خبر داد. موسوی در این دیدار گفت: «اینکه مردم به هم مهربان‌تر شده‌اند و آستانه تحمل آنها نسبت به یکدیگر بالاتر رفته، از دستاوردهای شرایط کنونی است که اگر به‌عنوان یک فرصت به آن نگاه شود می‌تواند به کم‌کردن شکاف‌ها و تقویت وحدت ملی منجر شود.»


11 مهر:

  * آیت‌الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید تاکید کرد: «چه‌طور می‌شود با کسانی‌که الان به‌نفع صهیونیست‌ها و علیه رهبری گام برمی‌دارند، وحدت ایجاد کرد؟ با کسانی‌که اصرار دارند راه سارکوزی و اوباما را بروند چه‌طور می‌شود وحدت ایجاد کرد؟»

* علی مطهری گفت: «من قبل از انتخابات هم این مطلب را گفتم که آقای احمدی‌نژاد یک کاندیدای مستقل است و نماینده جریان اصولگرایی نیست. همان‌طور که در سال 84 هم ایشان در واقع نماینده جریان اصولگرایی نبودند. در آن دوره نیز وی برخلاف نظر اکثریت اصولگراها و به‌ویژه سران جریان اصولگرایی وارد صحنه شد.»

* سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در گردهمایی دو روزه مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه‌های کشور گفت: «این فتنه حقیقتا بزرگ‌ترین خطر برای محتوای نظام و انقلاب در طول 30 انقلاب بود، درحالی‌که همه فکر می‌کنند 8 سال جنگ تحمیلی بزرگ‌ترین خطر برای انقلاب بوده است... این براندازی در شکل رسمی نظام نبود چون کسی جرات آن را ندارد و مانند این است‌که فردی بخواهد با اصل‌اسلام مخالفت کند، نظام جمهوری‌اسلامی به‌حدی ریشه دوانده، مستحکم شده که کسی نمی‌تواند به اصل آن خدشه وارد کند.»


12 مهر:

* خبرهای رسیده حکایت از آن دارد هاشمی‌رفسنجانی از آیت‌الله صادق لاریجانی خواسته است در مورد شائبه‌ها، شایعات و اتهاماتی که در مورد اعضای خانواده‌اش مطرح است پیگیری قضایی کند.

* رادان جانشین فرمانده ناجا در نشست مطبوعاتی گفت: «در رابطه با موضوع کهریزک، 10 نفر مورد بازجویی و سوال قرار گرفتند و برای هشت نفر از پرسنل ناجا قرار بازداشت صادر شده است. احساسم این است که موضوع تلاش نیروهای پلیس فراموش شده است. همان‌طور که مقام معظم رهبری گفتند نباید موضوع کهریزک و کوی دانشگاه به مساله اصلی تبدیل شود.»

* محمدجواد لاریجانی در دانشگاه صنعتی شریف گفت: «کودتا به معنی این است که افرادی در قالب نظام حرکت می‌کنند اما ناگهان با چرخشی در مقابل آن می‌ایستند. در انتخابات شاهد بودیم افرادی در داخل نظام در انتخابات شرکت کردند اما از ساعت 11 شب ناگهان برگشتند. بنابراین موسوی کودتا را انجام داد اما این ناکام ماند... کسانی‌که در این حوادث سکوت کرده بودند نیز مداهنه با فتنه کردند که آن نیز نوعی انحراف از مکتب اهل بیت است... اگر فتنه را شناختیم باید در مقابل آن بایستیم و برای پیروی از اصل ولایت، نباید بر سر کسی منت گذاشت

سردار عراقی، فرمانده سپاه تهران بزرگ درخصوص حمله اغتشاشگران به مسجد لولاگر گفت: «بسیجی‌های داخل مسجد بیش از دوساعت در حال کتک‌خوردن از اغتشاشگران بودند و حتی این پایگاه را آتش زدند، اما یک تیر از بسیجیان شلیک نشد ولی در دنیا گفتند که بسیجیان مردم را کشتند، اما داخل خودشان افرادی بودند که به مردم شلیک کردند و به‌نام بسیجی، ناجا و بچه‌های وزارت‌اطلاعات تمام می‌کردند.

 

وی افزود: در حوزه 117 بسیج در خیابان محمدعلی جناح، بسیجیان به من خبردادند که به ما حمله شده و من گفتم درها را ببندید و برید داخل، هیچ تظاهری هم نکنید... بیش از 10 هزار نفر به این حوزه حمله کردند و بسیجیان درها را بستند و ماشین سپاه را پشت آن گذاشتند اما این اغتشاگران شروع به سنگ‌پراکنی کردند و حتی بسیجیان را با تیر زدند که یکی از افراد ما از ناحیه پا مجروح شده است... کوکتل مولوتف، سنگ، کلوخ و آهن‌پاره به‌سمت پایگاه پرتاب شد به‌شکلی‌که سه‌ساعت‌ونیم درگیری وجود داشت، این افراد نرده‌ها را کندند و پله درست کردند و آمدند تا از دیوار به داخل وارد شوند... این افراد  تویوتای سپاه را نیز آتش زدند... به بسیجی‌ها گفتم چند تا تیر مشقی بزنید تا شاید این افراد بترسند و از آنجا دور شوند، اما این افراد زمانی‌که فهمیدند این تیرها مشقی است به‌هم می‌گفتند "نترسید تیرها مشقی است و به پایگاه حمله کنید". یکی از اغتشاشگران از دکل مخابرات بالا آمد تا به اسلحه‌خانه حمله کند، اما بر اساس قوانین نظامی کشور هر کس به یک پایگاه‌نظامی برای تسخیر و غارت سلاح‌های آن حمله کند باید به او شلیک کرد... این پایگاه دارای صدها قبضه اسلحه بود و از من پرسیدند چه کار کنیم من گفتم که از این مکان نباید اسلحه خارج شود، چون اگر این اسلحه‌ها به‌دست این افراد می‌افتاد جنگ خیابانی شدیدی آغاز می‌شد و معلوم نبود چه اتفاقی خواهد افتاد. هرچه اخطار کردیم که این افراد عقب بروند، گوش نکردند، تا اینکه فردی‌که قصد داشت از دکل مخابرات وارد اسلحه‌خانه شود را با تیر زدند و افتاد، رسانه‌های بیگانه نیز آمدند آن لحظه‌ای که تیراندازی می‌شود را به‌خورد مردم جهان دادند

* حسین فدایی نماینده مردم تهران در مجلس گفت: «سید حسن خمینی برای ما شاخص خط امام نیست. سیره حضرت امام، دیدگاه‌های ایشان و مقام معظم رهبری اصول پایدار نظام است که هیچ‌کس حق ندارد مقابل آن بایستد.»

* محمدرضا باهنر گفت: «بعد از انتخابات دروغی بزرگ مبنی بر تقلب مطرح شد و عده‌ای به‌دعوت تعدادی به‌سطح خیابان‌ها آمدند و کسانی‌که این توطئه را طراحی کردند باید محاکمه شوند و کسانی‌که با شرکت در آشوب‌ها بر مردم و نظام و جناح‌های سیاسی هزینه تحمیل کردند باید پاسخگوی عمل خود باشند. اما برخی دچار هیجانات سیاسی شدند که باید با آنها با رأفت اسلامی برخورد شود.»

* سازمان مجاهدین انقلاب با صدور بیانیه‌ای نسبت به تداوم بازداشت بهزاد نبوی اعتراض و نسبت به وضعیت جسمانی وی ابراز نگرانی کرد.


13 مهر:

* محمدعلی انصاری، مدیر موسسه نشر و آثار امام خمینی(ره) در نامه‌ای سرگشاده خطاب به جواد لاریجانی نسبت به سخنان وی پیرامون سید حسن خمینی انتقاد کرد.

* رجانیوز نوشت: «همزمان با آغاز به‌کار دانشگاه‌ها دور جدیدی از فعالیت چماق‌به‌دست‌ها با تعرض به اساتید انقلابی کلید خورده است. این جریان که به‌صورت سازمان‌یافته عمل می‌کند، هفته گذشته، تعرض به حدادعادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و استاد فلسفه دانشگاه تهران را در دستورکار قرار داد و سعی داشت مانع از برگزاری کلاس درس این استاد باسابقه در دانشگاه شود. همچنین بعدازظهر شنبه هفته جاری نیز در بین دو کلاس درس غلامحسین الهام استاد حقوق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، همان افرادی که هفته قبل تعرض به حدادعادل را در دستور کار داشتند، اقدام به عربده‌کشی در راهروهای دانشکده علیه این استاد انقلابی کردند.»

* روزنامه اعتماد در گزارشی پیرامون محمدباقر قالیباف، تلویحا از عدم حضور وی در میان حامیان دولت و یا سبزها انتقاد کرد.

* در پی اظهارات اخیر زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مبنی بر نقش دادستان سابق تهران در تخلفات بازداشتگاه کهریزک، قاضی مرتضوی با رد اظهارات زاکانی آن را خبرسازی کذب خواند.


14 مهر:

* هاشمی‌رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای فراکسیون روحانیون مجلس گفت: «برای تحقق وحدت و همبستگی ملی در جامعه باید ریشه‌ها و عوامل ایجاد و القای‌اختلاف به‌طور واقعی شناخته شده و با آن مقابله شود.»

* حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر رییس فراکسیون روحانیون مجلس با تاکید براین‌که هاشمی‌رفسنجانی درباره باطل‌بودن شایعه تقلب در انتخابات شک ندارد، تصریح کرد: «در جلسه هیات رئیسه فراکسیون روحانیون مجلس با آقای هاشمی، درباره ادعای تقلب در انتخابات بحث نشد؛ چراکه مواضع آقای هاشمی در ابتدای جلسه مشخص کرد که ایشان از اساس اعتقادی به آن ندارد.»

* علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس گفت: «پرونده اتفاقات زندان کهریزک توسط کمیته ویژه‌ای در کشور پیگیری می‌شود و متخلفین با این‌گونه فرافکنی‌ها نمی‌توانند از روشن شدن، حقایق جلوگیری کنند.»

* حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی عضو هیات‌رییسه فراکسیون روحانیون مجلس درباره دیدار اعضای هیات‌رییسه این فراکسیون با هاشمی‌رفسنجانی گفت:«در این جلسه عنوان شد عدم حضور  آقای هاشمی در رابطه با مقام معظم رهبری، درمراسم‌های مشترک در اذهان مردم ایجاد مساله کرده... عدم حضور آقای هاشمی در مراسم تنفیذ، غیبت‌شان در روز عید فطر در محضر رهبری، لحن نامه‌ای که پیش از انتخابات به رهبری نوشتند و... از جمله مسایلی بود که به ایشان منتقل شد. اعضا همچنین خواستار تبری جستن آقای هاشمی از برخی جریانات که در مقابل نظام ایستاده‌اند و آشوب و تخریب کردند شدند... آقای هاشمی تاکید کرد همه تلاش من این است که از مواضع نظام و مقام معظم رهبری، ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب دفاع کنم.»

* آیت‌الله مصباح‌یزدی رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) گفت: «کسانی‌که در حوادث اخیر ساکت بودند، طعمه‌ای برای دشمنان خواهند بود.»

* علی لاریجانی در گفت‌وگو با رییس فراکسیون اقلیت (اصلاح‌طلبان) مجلس ابراز امیدواری کرد، گشایش‌هایی در آینده نزدیک در پرونده بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات صورت پذیرد.»

* علیرضا شیرازی بهشتی سردبیر روزنامه کلمه‌سبز در نامه‌ای سرگشاده خطاب به سردار جعفری فرمانده کل سپاه به اظهارات وی واکنش نشان داد.

* پرویز سروری سخنگوی هیات‌ویژه مجلس و عضو شورای‌عالی امنیت‌ملی با اشاره به مطالب مطرح‌شده در نامه مرتضوی گفت: «ادعاهای مطرح‌شده آقای مرتضوی مخدوش و بی‌مورد است و نظام اسلامی با متخلف در هر لباس و موقعیتی برخورد خواهد کرد.»


15 مهر:

* مقام معظم رهبری در دیدار مردم چالوس و نوشهر با اشاره به بخشی از فرمایشات امیرالمؤمنین در نهج‌البلاغه فرمودند: «بصیرت، اجازه نمی‌دهد "غبارآلودگی فتنه" کسی را گمراه کند... بصیرت، قطب‌نمای حرکت صحیح در اوضاع اجتماعی پیچیده امروز است؛ به‌گونه‌ای‌که اگر کسی این قطب‌نما را نداشت و نقشه‌خوانی را بلد نبود ممکن است ناگهان خود را در محاصره دشمن ببیند.»

* مادر سهراب اعرابی از کشته‌شدگان حوادث پس از انتخابات در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حدادعادل، از مواضع وی انتقاد کرد.

* سعید حجاریان عضو مستعفی حزب مشارکت در دومین گفت‌وگوی مکتوب با ایرنا پیرامون سند تاملات راهبردی حزب مشارکت اعلام کرد: «این جزوه در شرایطی نوشته‌شده که حزب مشارکت دچار شکست‌های پی‌درپی در انتخابات شوراها، مجلس و ریاست‌جمهوری نهم شده بود و بسیاری از اعضای آن توسط شورای نگهبان رد شده بودند و امیدی نیز به آینده نبود؛ لذا با استفاده از بعضی منابع داخلی راجع به دموکراتیزاسیون به خصوص کتب دکتر بشیریه این جزوه تهیه شد.»


16 مهر:

* سایت خبرآنلاین در گزارشی به سکوت 7 چهره سیاسی پس از انتخابات پرداخت: «سید حسن خمینی، محمدباقر قالیباف، مهدی چمران، عباس شیبانی، معصومه ابتکار، صادق خرازی و ابراهیم اصغرزاده»


17 مهر:

* اصغر عربیان دادستان دیوان‌محاسبات گفت: «حسابرس این دیوان در گزارش سال گذشته دولت انحرافاتی یافته که یکی از آنها مربوط به اختلاف حساب یک میلیارد دلار بود اما پس از بررسی آن در دادسرای دیوان‌محاسبات، این پرونده اکنون مختومه شده است.»


18 مهر:

* مهدی کروبی و میرحسین موسوی با یکدیگر دیدار کردند. در این دیدار کروبی با بیان این‌که برخی نظامیان همچون فرمانده سپاه از اصلاح‌طلبان انتقاد می‌کنند که چرا برای تلویزیون‌ها و سایت‌های بیگانه خوراک فراهم می‌‌کنید، گفت:«من از ایشان می‌پرسم چه‌کسی برای آنها خوراک فراهم می‌کند؟ ما یا شما؟» موسوی نیز با اشاره به وقایع روی‌داده پس از انتخابات به اتفاقی که در 13 آبان 58 رخ داد، اشاره کرد و گفت: «کسانی‌که آن حماسه را آفریدند، امروز در گوشه‌های زندان هستند و این طنز تلخی است که این روزها متاسفانه رخ‌داده و من نمی‌دانم چرا این مسایل و این اتفاقات در حال روی دادن است و چرا باید با نیروهای مومن انقلاب چنین کنند.»

* مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به تأکید دادستان دیوان محاسبات مبنی بر بی‌اعتبار بودن ادعای مفقود شدن یک‌میلیارد دلار در سال اول دولت نهم، از رئیس مجلس به‌دلیل اصرار بر قرائت این گزارش تأییدنشده در صحن‌علنی انتقاد کرد.

* حجت‌الاسلام‌ نواب عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز گفت: «آیت‌الله مهدوی‌کنی از میانجیگری بین گروه‌های سیاسی در جهت ایجاد آشتی بین آن‌ها استقبال کرد و آن را پذیرفت.»

* پارلمان نیوز نوشت: «در پی حوادث پس از انتخابات و آنچه مبنی بر ایجاد فاصله‌ بین گروه‌های سیاسی و برخی از افراد از سوی تعدادی از تحلیل‌گران سیاسی مطرح شد راهکارهایی از سوی عقلای جناح اصولگرا جهت ایجاد وحدت ملی ارایه شد که از جمله این طرح‌ها می‌توان به طرح علی مطهری فرزند شهید مطهری اشاره کرد؛ او پیشنهاد داد برخی از شخصیت‌ها مانند آیت‌الله مهدوی‌کنی، ناطق‌نوری و علی لاریجانی بین گروه‌های‌سیاسی میانجی‌گری کنند.»


19 مهر:

* سید محمد خاتمی در دیدار با نخبگان و اقشار مختلف مردم استان یزد گفت: :«حرکت اصیل، مدنی و میلیونی مردم معترض حرکتی بود به‌سوی انقلاب‌اسلامی و جمهوری‌اسلامی و بزرگ‌ترین اهانت این بود که این حرکت را حرکت اغتشاشی به‌حساب آوردند و به‌مردم اهانت کردند.»

* مجمع روحانیون مبارز در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رییس قوه‌قضاییه نسبت به عملکرد این قوه اعتراض کرد و خواستار تجدیدنظر در روند عملکرد آن شد.

* محسن مخملباف، جایزه خود در جشنواره فیلم حقوق‌بشر نورنبرگ آلمان را به مهدی کروبی تقدیم کرد. وی در مراسم اهدای جایزه گفت: «جایزه‌گرفتن و جایزه‌دادن در جهان امروز باید به‌نوعی مبارزه دموکراتیک تبدیل شود، من جایزه‌ام را تقدیم می‌کنم به مرد بزرگی که تجاوز در زندان‌های ایران را با شجاعت افشا کرد...»


20 مهر:

* تعدادی از خانواده‌های شهدا در نامه‌ای به دادستان دادگاه ویژه روحانیت تهران از کروبی به‌دلیل توهین به شهدا و نشر اکاذیب شکایت کردند.

* آیت‌الله مصباح یزدی در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از راه‌های افزایش بصیریت را ابهام‌زدایی از ارزش‌های مطرح شده در جامعه دانست و گفت: «ارزش‌هایی در جامعه وجود دارد که شعارهای دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی براساس آن شکل می‌گیرد که در صورت ابهام در این ارزش‌ها، شعارها نیز مبهم می‌شوند.»

* روزنامه حیات‌نو نوشت: «هیچ‌کس منکر وجود و فعالیت اپوزیسیون براندازى و ضد‌انقلاب خارجى و سوءاستفاده آنها از تنش‌ها و التهابات ایجاد شده پس از انتخابات نیست، لیکن مسئله اساسى این است که... با توجه به تثبیت نظام، آنان چنین قد و قواره‌اى ندارند که طرف جنگ با نظام قرار گیرند و شرایط جنگى و اضطرارى بر کشور تحمیل کنند.»

* مجید نصیرپور عضو فراکسیون اقلیت مجلس و عضو شورای‌مرکزی حزب اعتماد ملی در نامه‌ای سرگشاده به رییس قوه‌قضاییه خواستار رفع پلمپ از دفتر مرکزی حزب اعتماد ملی شد.

* منوچهری رییس کمیته‌سیاسی ستاد موسوی گفت: «متاسفانه بعضا دیده شده در تجمعات شعارهایی داده می‌شود که با نظر و خواست میرحسین موسوی مخالف است؛ تا آنجایی‌که من با مبانی فکری و نظری میرحسین آشنایی دارم، سردادن شعارهای انحرافی از سوی معترضین کاملا بیهوده و خلاف‌نظر میرحسین است.»

* داریوش قنبری سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس از جلسه دو ساعته اعضای این فراکسیون با رییس مجلس خبر داد و گفت: «لاریجانی وعده‌هایی مبنی بر پیگیری جدی‌تر وضعیت بازداشت‌شدگان و رایزنی برای آزادی آنها مطرح کرده است.»


24 مهر:

*  آیت‌الله جوادی آملی در دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های علوم‌پزشکی گفت: «اگر کسی از نظر سیاسی گرایش به بیراهه و بیگانه داشته باشد از نظر فقهی مرتکب حرام شده و از نظر حقوقی باید محاکمه شود و از دیدگاه اخلاقی این‌گونه افراد دچار مرض سیاسی و اخلاقی هستند. کسانی‌که دچار امراض بد اخلاقی در زمینه سیاست هستند، گرایش به بیگانگان دارند و با امید به سقوط نظام و بازگشت طاغوت، با رسانه‌های ضدانقلاب، آمریکایی و اسرائیلی تعامل برقرار می‌کنند.»

* محمدحسین صفارهرندی در مجمع اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: «موسوی‌خوئینی‌ها در یکی از کلاس‌های درسش در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد عنوان می‌کند که ولایت‌مطلقه‌فقیه اساسا مساله قابل‌قبولی نیست و نمی‌شود آن را پذیرفت. از وی سوال می‌شود که شما که جزو گروه محوری بودید که در زمان امام کسانی را که نسبت به مساله ولایت‌فقیه تشکیک‌عملی کرده بودند به‌ضدیت با اسلام متهم‌کرده و گفتید که ضدانقلاب و طرفدار اسلام‌آمریکایی هستید پس چه‌طور این حرف را می‌زنید؟ موسوی‌خوئینی‌ها گفته بود که من زمان امام(ره) هم ولایت‌مطلقه را قبول نداشتم اما از آنجایی‌که امام جاذبه فوق‌العاده‌ای داشت و ما نیز از شاگردان ایشان بودیم رویمان نمی‌شد که جلوی امام مخالفت کنیم اما حالا که این شرایط نیست، من می‌گویم که از ابتدا هم این مساله را قبول نداشته‌ام.»


25 مهر:

* محمدرضا باهنر نایب‌رییس مجلس با تایید این‌که از جمله تدوین‌کنندگان متن مورد نظر هاشمی‌رفسنجانی برای برون‌رفت از وضعیت‌موجود است‏، درباره جزئیات این طرح گفت: «برای اعلام جزئیات این طرح عجله نکنید.»

* رجانیوز گزارش داد: «پس از انتشار بیانیه جامعه روحانیت فارس و ائمه‌جمعه استان در محکومیت مواضع دستغیب، عده‌ای با ادعای حمایت از وی با حمله به دفتر شورای سیاستگذاری ائمه‌جمعه در استان فارس سعی کردند با حجت‌الاسلام ولدان مسئول دفتر شورا درگیر شوند. همچنین تحرکاتی علیه رئیس صداوسیمای فارس به‌بهانه بازتاب مواضع انقلابی جامعه روحانیت فارس و بیانیه ائمه‌جمعه استان در محکومیت تحرکات جریان فتنه در فارس در شبکه استانی سیما در جریان است.»

* حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران در گفت‌وگو با هفته‌نامه مثلث اظهار داشت: «اصولگرایان باید از فرصت استفاده کنند و تکلیف خود را با احمدی‌نژاد روشن کنند... علی‌رغم این‌که به توکلی انتقاداتی دارم اما او، مطهری و امثال آنها در مجلس جزو معدود اصولگرایانی هستند که پایبندی خود را به اصول نشان دادند. مماشات با احمدی‌نژاد به‌هیچ‌وجه با اصولگرایی سازگار نیست.»


26 مهر:

* در اقدامی تروریستی سردار نورعلی شوشتری جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده قرارگاه قدس،‌ سردار محمدزاده فرمانده سپاه استان سیستان و بلوچستان و مرادی فرمانده سپاه ایرانشهر و فرمانده سپاه سرباز و فرمانده تیپ امیرالمومنین (ع) به شهادت رسیدند.

* حبیب‌الله عسگراولادی دبیرکل اسبق حزب موتلفه در نشست مطبوعاتی گفت: «ما هنوز معتقد نیستیم که موسوی، کروبی و خاتمی فتنه‌گر هستند؛ معتقدیم اطراف اینها کسانی هستند که از آنان سوءاستفاده می‌کنند و آنها را در شرایطی قرار داده‌اند که واکنش‌های این‌چنینی داشته باشند... من بعد از اغتشاشات خیابانی با کروبی دیدار داشتم  و درددل صمیمانه‌ای کردیم، چون سال‌های زیادی با ایشان کار کرده‌ام، از او پرسیدم می‌خواهید کجا قرار بگیرید داخل نظام یا خارج از نظام؟ من معتقدم کروبی گم‌شده و باید کوشش کنیم او خودش را پیدا کند... من با مهندس‌موسوی دیدار صمیمانه‌ای داشتم و به وی نیز ثابت شده که در انتخابات تقلبی رخ نداده و موضوع تنها ذهنیت‌سازی اطرافیان وی است


27 مهر:

* اکبر اعلمی از حامیان میرحسین موسوی در دانشگاه امیرکبیر در مناظره با ناصر قره‌باغی، گفت: «اگر امروز شهیدان باکری و همت بودند، از کشته‌شدن فلسطینی‌ها به‌دست صهیونیست‌ها ابراز انزجار می‌کردند و این امری طبیعی به شمار می‌رود.»

* محمدحسین صفارهرندی با حضور در دانشکده‌فنی دانشگاه تهران در واکنش به هیاهوی حامیان موسوی گفت: «این کار عادت تاریخی دوستان شما است و حتی به یاد داریم که شما،‌ خاتمی محبوب خود را نیز در همین دانشگاه هو کردید. البته این کار زمانی آغاز شد که خاتمی به انحراف اصلاحات اشاره کرد.»

* محمدعلی مشفق مدیرکل انتخابات وزارت کشور در دولت اصلاحات، در روزنامه اعتماد نوشت: «اظهارات آقای محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اصلاح نظام فعلی انتخابات و جایگزینی کمیسیون ملی انتخابات به‌جای وزارت کشور و دستگاه اجرایی پدیده‌ای امیدوارکننده، راهگشا و عبوردهنده از ساختارهای ناکارآمد و به واقع دولتی در عرصه اجرای قانون و برگزاری انتخابات است.»

* میرحسین موسوی در گفت‌و‌گویی ویدیویی که سایت کلمه آن را منتشر کرد، در مورد طرح وحدت‌ملی گفت: «عده‌ای با انگیزه های گوناگون و گاه با انگیزه‌های خیر به‌دنبال این بودند که آیا می‌شود در گفت‌وگوهای افراد سیاسی می‌شود دامنه تنش‌ها را کم کردیا نه؟ دراین‌باره یک طرحی آقای هاشمی‌رفسنجانی داشتند یک موقعی هم بحث این شد که آیت‌الله مهدوی‌کنی در این‌باره نظریاتی دارند. من در جریان پیشنهادی که آقای هاشمی‌رفسنجانی در نماز جمعه مطرح کردند و بعد پیشنهاداتی که تعدادی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به ایشان کردند، هستم و همچنین از طریق رسانه‌ها در جریان صحبت‌هایی هستم که انتساب داده می‌شود که آقای حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی و دیگران مطرح کرده‌اند.»

* روح‌الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس طرح وحدت‌ملی را طرحی انحرافی خواند و درباره طرح هاشمی‌رفسنجانی برای برون‌رفت از وضعیت کشور گفت: «اگر هاشمی‌رفسنجانی صادق است دست از حمایت از متخلفین بردارد تا جامعه به وحدت برسد.»


28 مهر:

* حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با هزاران نفر از بانوان قرآن‌پژوه و فعال‌قرآنی فرمودند: «اگر دل پاکیزه نباشد، نتیجه آن می‌شود که از قرآن برای کوبیدن اسلام و جمهوری‌اسلامی و فضائلی‌که نظام‌اسلامی در اختیار ما قرار داده است، استفاده می‌شود.» رهبر انقلاب اسلامی بار دیگر به موضوع علوم‌انسانی در دانشگاه‌ها و گلایه خود در این خصوص اشاره کردند و افزودند: «مبنای علوم‌انسانی غرب که در دانشگاه‌های کشور به‌صورت ترجمه‌ای تدریس می‌شود، جهان‌بینی مادی و متعارض با مبانی قرآنی و دینی است؛ درحالی‌که پایه و اساس علوم‌انسانی را باید در قرآن جستجو کرد.»

* حمید رسایی، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس از تحویل شکایتی با امضای 100 تن از نمایندگان که اکثر آنان حقوقدان هستند به دادستان کل کشور مبنی بر رسیدگی به اقدامات و بیانیه‌های میر حسین موسوی خبر داد.

* روزنامه حیات‌نو در یادداشتی نوشت: «مهدى کروبى فرزند احمد را اگر تا چند ماه پیش افرادى بودند که عمیقا نمى‌شناختند، اکنون همه مى‌شناسند و مى‌دانند چه ایلیاتى استوار و بى‌باکى است.»

* عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی موسوم به جندالله در جنوب شرق کشور در گفت‌وگو با تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی اظهار داشت: «ما مشکلات مردم بلوچستان و احقاق حقوق ملی و مذهبی مردم این منطقه از کشور ایران را از دولت آن خواستار شده‌ایم ولی دولت در مقابل این خواست و حق قانونی و انسانی ما تنها راهی را که درمقابل این خواسته ما انتخاب کرد این بود که از همان ابتدا به دستگیری و اعدام جوانان و سرکوب مردم بلوچستان دست زد. بنابراین این عمل رژیم بود که ما را به‌چنین مرحله‌ای رساند‏.‏ ما مجبور شدیم برای احقاق حقوق خود و همچنین محقق‌شدن خواسته‌های خودمان به‌چنین عملیات‌هایی (ترور و انفجار) متوسل شویم.»


29 مهر:

* سایت تابناک نوشت: «درپی شایعاتی‌که در مورد ناپدید شدن مرتضی حیدری مجری اخبار و برنامه‌های تحلیلی صداوسیما انتشار یافت، مسئول دفتر پخش خبر صداوسیما خبر از سفر یک ماهه او به خارج از کشور داد. این در حالی است که طبق همین شایعات برخی منابع از دستگیری او به دلیل اقدام به پناهندگی خبر می‌دادند.»


30 مهر:

* محسن رضایی در گفت‌وگو با شبکه العربیه گفت: «اعتراض بخشی از دموکراسی و آزادی است؛ امری‌که در انتخابات ایران نیز روی داد و پس از انتخابات اعتراض‌هایی نیز شد. من اعتراض‌هایی را که داشتم، از طرق قانونی پیگیری کردم؛ به‌این‌معنا که به شورای‌نگهبان که مسئول رسیدگی به شکایت‌هاست، ارائه دادم و آنها نیز رسیدگی کرده و پس از تحقیق، نظر خود را اعلام کردند و زمانی‌که شورای نگهبان رای خود را اعلام می‌کند، همه باید از آن پیروی کنند و من به سهم خودم به این رأی گردن نهادم. »

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo