مجموعه تلویزیونی چهل سرباز

چهل سرباز نام مجموعه ای است در چهل قسمت. داستان در پانزده سال بعد آغاز می شود. یک جزیره ایرانی مورد تهاجم قرار میگیرد و کاملا توسط مهاجمین مسلح اجنبی اشغال میشود. این اشغال،درست در متن غفلت اهالی جزیره صورت می پذیرد که هر کدام سر به کار خود دارند، و منافع صنفی خود را تدارک می بینند، سپس داستان در یک سیورت کاملآ انتزاعی اما بسیار دقیق و موشکاف، سفری را به اعماق تاریخ آغاز می کند، که لطیف ترین حکایات تلخ و شیرین دست به دست هم می دهند و ما را با عقبه هویتی و رنج ها و شادمانی ها و غرور ها و افتخارات دیر ینگانمان آشنا می سازد. چهل سرباز مجموعه ای است در پاسخ به این سوال که اگر جامعه ما همچون عراق، در معرض تهاجم اجنبیان قرار گیرد مردمان ما با عنایت به چه گنجینه ای از سرمایه های معرفتی و ملی، به تقابل می پردازدو ننگ حضور اجنبی را در خاک سرزمین خود تحمل نکنند.

چهل سرباز مجموعه ای تلویزیونی برای فردای جامعه ماست. فردایی که با حوادث ناشناخته و گاه تلخ و شکننده عجین است و ما می بایست برای مردمان خود، و بخصوص برای جوانان خود،پیشاپیش، عزت وغرور آنان را در شیواترین شکل ممکن به صحنه اوریم و نشانشان بدهیم که اسلاف دلاورشان در مقابله با دشمنان داخلی و خارجی، چگونه از حیثیت خود دفاع می کرده اند و تا کجا از جان و مال خود دراین راه شریف، سرمایه می نهاده اند.

 عوامل:

تهیه کننده:موسسه فرهنگی- هنری شهید آوینی

نویسنده و کارگردان:محمد نوری زاد

دستیار کارگردان:عطاالله سلمانیان

مدیر هماهنگی: حجت الله خسروی

مدیر برنامه ریزی:سید احمد میر محمدی

طراح صحنه و لباس:ایرج رامین فر

طراح و مجری گریم:جلال الدین معیریان

 مشروح گزارش مجموعه چهل سرباز:

چهل سرباز نام مجموعه ای است در چهل قسمت. داستان در پانزده سال بعد آغاز می شود. یک جزیره ایرانی (که خود تمثیلی از ایران اسلامی است) مورد تهاجم قرار می گیرد و کاملآ توسط مهاجمین مسلح اجنبی اشغال می شود. این اشغال، درست در متن غفلت اهالی جزیره صورت می پذیرد که هر کدام سر به کار دارند و منافع صنفی خود را تدارک می بینند. یک زوج جوان در این میان به تکاپو می افتند. مرد جوان به مقابله می پردازد و همسر جوان خود را برای آوردن کمک راهی می کند. زن جوان در یک سیورت کاملآ انتزاعی اما بسیار دقیق و موشکاف، سفری آغاز می کند تا برای باز پس گیری جزیره قوای کمکی بیاورد. اولین جایی که سر می زند، درون کعبه است. درست هنگامی که علی(ع) متولد شده و پیامبران الهی، صف در صف، نوزاد را دست به دست می دهند و می گیرند و با نوزاد سخن می گویند. جایگاه بعدی که همسر جوان به آن سر می زند، عصر اساتیری ایران است. حاشیه رود هیرمند در زاول. درست زمانی که اسفندیار این پادشاه زاده ایرانی، با سپاهی از بلخ آمده تا رستم را بندی کند و کشان کشان تا بلخ ببرد. و رستم، این پهلوان پانصد ساله ایرانی، سخت ابا دارد از این که به روی پادشاه زاده ایرانی شمشیر بکشد. مقطع بعدی، عصر فردوسی است. با نگاهی جامع و نافذ به زندگی این هنرمند شیعه و متعهد  که باید شاهد تلخ ترین رفتارها با شیعیان عصر خود باشد و لاجرم حکمت های درون خویش را به جان اساطیر در اندازد. مقطع بعدی، درست از هجرت آغاز می شود. روزی که علی (ع) فواطم را (فاطمه بنت اسد+ فاطمه بنت عبد المطلب + فاطمه بنت محمد ص) از مکه به مدینه می برد و با تهاجم مکیان روبرو می شوند. در چهل سرباز این سه مقطع (اساطیر شاهنامه + عصر فردوسی + عصر جوانی و پهلوانی امیر ع) در هم تنیده شده است. لطیف ترین حکایات تلخ و شیرین دست به دست هم می دهند و ما را با عقبه هویتی و رنجها و شادمانی ها و غرور ها و افتخارات دیرینگانمان آشنا سازد.
چهل سرباز مجوعه ایست در پاسخ به این سوال که اگر جامعه ما همچون عراق، در معرض تهاجم اجنبیان قرار گیرد، مردمان ما با عنایت به چه گنجینه ای از سرمایه های معرفتی و ملی، به تقابل بپردازد و ننگ حضور اجنبی را در خاک سرزمین خود تحمل نکنند.

پایان بخش مجموعه چهل سرباز شکوه بازگشت همسر جوان است با سپاهی از یلان و پهلوانان و بزرگ مردانی چون رستم و اسفندیار و پشو تن و سهراب و فرامرز و توس و گیو و مالک اشتر و ابورافع و فردوسی و... که در پشت سر رزمندگان جوان ما صف آرایی میکنند تا هویت رزمندگان ما را به نمایش گذارند و بی هویتی دشمنان را افشا کنند.

چهل سرباز مجموعه ای تلویزیونی برای فردای جامعه ماست. فردایی که با حوادث ناشناخته و گاه تلخ و شکننده عجین است و ما می بایستی برای مردمان خود، و بخصوص برای جوانان خود، پیشاپیش، عزت و غرور آنان را در شیوا ترین شکل ممکن به صحنه آوریم و نشانشان بدهیم که اسلاف دلاورشان در مقابله با دشمنان داخلی و خارجی، چگونه از حیثیات خود دفاع می کرده اند و تا کجا از جان و مال خود در این راه شریف، سرمایه نهاده اند.

فیلمنامه چهل سرباز با شیواترین کلام و با بهره گیری از قلمی حماسی که ضرورت یک چنین اثری است، و با نگاه به تحقیقات دقیق تاریخی نگاشته شده و کاملآ آماده کار است.

طبقه "چهل سرباز"

مجموعه چهل سرباز به دلیل بهره مندی از مقاطع مختلف تاریخی و حضور هنرمندان فراوان و به خاطر طراحی های بدیع و جذاب و جلوه های متنوع رایانه ای، ضرورتآ در طبقه الف جا میگیرد. سیستم پیش نهادی برای این مجموعه، دیجیتال در نظر گرفته می شود که هم اکنون، تمامی سخت افزار و نرم افزار و تخصصهای مورد نیاز تولید مجموعه، در کشور موجود است.

چرا اساطیر و چرا فردوسی؟

فردوسی، شاخص ترین هنرمند ملی و معرفتی کشور ماست که برخوردار ساختن مردمان از روح بلند این شاعر حکیم، می تواند همگونی وافری را همراهی مخاطب با محتوای اثر باعث شود. فردوسی، شاعری شیعه است، و در یک حرکت درست و با انتخابی درست تر ، دست به نظم شاهنامه میبرد. این سخن بلند و جاودانه او، هر گونه دغدغه ای را درباره مرام و معرفت فردوسی می زداید:

منم بنده اهل بیت نبی

ستاینده خاک پای وصی

براین زادم و هم براین بگذرم

چنان دان که خاک پی حیدرم

اسطوره های مورد اشاره فردوسی در شاهنامه، جملگی از یک روح تولیدی و حق گرایانه برخوردارند. در تمامی شاهنامه، هیچگاه اشاره ای به بت پرستی مردمان ایران نشده است.

عقبه معرفتی مردمان ما در طول تاریخ، همیشه با یکتا پریستی پیوند داشته است. اساطیر شاهنامه، پهلوانان انسانیت و اخلاق وکرامت اند. بزن بهادرهای بی خرد ماجراجویان تهی مغز نیستند. پهلوانان شاهنامه رستم، اسفندیار، پشوتن، توس، گودرز جملگی وارستگان و بزرگ منشان عرصه انسانیت اند. اینان، پیش از قوت بازو، از بلندای معرفت شان یاد می شوند. بیرون کشیدن اساطیر و عرضه آن به مخاطب ، این خاصیت را دارد که مخاطب را، مخصوصآ جوانان ما را به دلاوری و فهم و پاکی فراخوانده و آنان را بر هر اجنبی که نگاه تهاجمی به سرزمین ما داشته باشد، بر می شوراند.

چرا عصر پهلوانی حضرت امیر(ع)؟

عمدتا تا کنون مقاطع تلخ زندگی حضرت امیر و شهادت ایشان برای مردممان تصویر شده است، و مقاطع شور انگیز و حماسی و وجدآور و دلاوری های ایشان مثل جنگهای خندق و خیبر، از عرصه توجه دور مانده است. انعکاس پهلوانی و معرفت مواج حضرت می تواند جوانان ما را و کلا مردم ما را به شور آورد و این شور، قطعآ چون تیری بر چشم بیگانگان خواهد نشست.

 


 
 Copyright © 2003-2013 - AVINY.COM - All Rights Reserved