شهید آوینی

 

 

جمعیت و پیشرفت

مسئله جمعیت یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر می کند ، تن او می لرزد؛ مسئله جمعیت را جدی بگیرید؛ جمعیت جوان کشور دارد کاهش پیدا می کند. یک جایی خواهیم رسید که دیگر قابل علاج نیست. یعنی مسئله جمعیت از آن مسائلی نیست که بگوئیم حالا ده سال دیگر فکر می کنیم؛ نه، اگر چند سال بگذرد، وقتی نسل ها پیر شدند، دیگر قابل علاج نیست.

بیانات مقام معظم رهبری   19/09/1392

* آیا می دانید پنجره جمعیتی، دوره زمانی نسبتا کوتاه از تحولات جمعیتی یک کشور است که در طول آن نسبت جمعیت در سنین فعالیت به حداکثر می رسد و نوعی ساختار جمعیتی مطلوب برای شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی مهیا می شود؟

* آیا می دانید پنجره جمعیتی یک فرصت منحصر به فرد طلایی است که فرصت ها و پتانسیل های زیادی را فرا روی رشد و توسعه اقتصادی کشور فراهم می کند؟

* آیا می دانید پنجره جمعیتی در تاریخ جمعیتی هر ملتی معمولا فقط یک بار اتفاق می افتد ، عمر کوتاهی دارد و اگر به درستی هدایت شود، می تواند به توسعه کشور به نحو شایان توجهی کمک کند؟

* آیا می دانید اگر پنجره جمعیتی به خوبی مدیریت نشود، به مانع بزرگی در مسیر توسعه تبدیل می شود و حتی می تواند به انحطاط یک ملت بیانجامد؟

* آیا می دانید در فرصت پنجره جمعیتی می توان برای ایجاد زیرساخت هایی در جهت ارقاء فرهنگ و علم و تربیت و تولید نیروی انسانی صالح و سالم، برنامه ریزی و سرمایه گزاری کرد؟

* آیا می دانید ایران در سال 1385 وارد پنجره جمعیتی شده است و این پنجره برای چهار دهه باز می ماند و حدود سال 1425 بسته می شود؟

,خانواده,جمعیت,افزایش جمعیت,فرزند بیشتر,زندگی شادتر,زندگی بهتر,فرزند کمتر,فرزند آوری,کاریکاتور,تربیت فرزند,سبک زندگی,سالمندی,سگ,سنتی,زاد و ولد,فرزند پروری,خانه,زوج,ازدواج,بچه

* آیا می دانید اگر با وجود تغییر در سیاست کلی نظام، هم چنان شیوه کاری خود را بر اساس گذشته ادامه دهیم، با نرخ باروری کل کنونی یعنی 1,78 به جمعیت حدود 97 میلیون در سال 1420 افزایش می یابیم و پس از آن دچار رشد منفی می شویم و سپس 31 میلیون نفر با 48 درصد پیر و سالمند می شویم؟

* آیا می دانیدتنها راه پیشگیری از سقوط جمعیتی، استفاده از نسل جوان و در سن باروری پنجره جمعیتی است؟

* آیا می دانید اگر رفتار های ازدواج و باروری و باورهای نسل جوان اصلاح نشود پس از ورود به چاله جمعیتی از سال 95 به بعد به دلیل بالا رفتن سن اکثریت جامعه (جوانان امروز) امکان باروری و جبران از دست میرود؟

* آیا می دانید تمام کشورهایی که در حال حاضر پیشرفته هستند، زمانی که در حال صنعتی شدن بودند(حدود 100 سال قبل) دارای نرخ باروری بالایی بودند و به طور کلی هیچ کشوری با جمعیت کم و سالخورده و رو به زوال امکان پیشرفت ندارد؟


 

 

 

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo